• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Koronavírus: Slovensko má viac ako stovku nových nakazených a pribudli aj hospitalizovaní

Koronavírus: Slovensko má viac ako stovku nových nakazených a pribudli aj hospitalizovaní

Prvú dávku vakcínydostalo uplynulý deň 3 275 ľudí, druhú 5 594.

Na Slovensku pribudlo za piatok 27. augusta 122 ľudí pozitívne testovaných na koronavírus prostredníctvom PCR testov. Laboratóriá ukončili celkovo 6 542 vyšetrení.

Pribudli tiež traja hospitalizovaní, aktuálne tak v nemocniciach leží 84 pacientov. Uplynulý deň nepribudla žiadna obeť ochorenia COVID-19. Prvú dávku vakcíny v piatok dostalo 3 275 ľudí.

Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Testy podľa krajov

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami evidujú v Prešovskom kraji, pribudlo tam 32 prípadov nákazy. V Košickom kraji potvrdili 22 infikovaných, Trenčianskom 21, Bratislavskom 19 a Žilinskom 13. Banskobystrický a Nitriansky kraj zaznamenali zhodne po sedem pozitívnych PCR testov a v Trnavskom kraji jeden.

Medzi novými prípadmi nákazy je 67 mužov a 55 žien. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva SR vo svojom profile na sociálnej sieti.

Antigénové testovanie

Do štatistík pribudlo aj 49 osôb s pozitívnym výsledkom antigénového testu, v piatok ich vykonali 10 983.


Prvú dávku vakcínydostalo uplynulý deň 3 275 ľudí, druhú 5 594. Celkovo je tak prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 2 370 410 ľudí, druhú dávku podali už 2 151 493 zaočkovaným.

Z 84 hospitalizovaných pacientov má ochorenie COVID-19 potvrdené 54 ľudí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) sú deviati pacienti, umelú pľúcnu ventiláciu potrebujú štyri osoby.


Slovensko eviduje celkovo 12 548 úmrtí „na COVID“ a „s COVIDom“ skonalo 2 457 ľudí.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie