• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Koronavírus: Na Slovensku stúpli úmrtia aj počty nakazených, viac ako 65 percent nebolo zaočkovaných

Koronavírus: Na Slovensku stúpli úmrtia aj počty nakazených, viac ako 65 percent nebolo zaočkovaných

V nemociach už klesá počet pacientov

V nedeľu 2. januára 2022 pribudlo 1 328 ľudí, ktorí sa nakazili koronavírusom. Spolu bolo v daný deň vykonaných 5 729 RT-PCR testov a 12 831 antigénových testov, ktoré odhalili 369 infikovaných.

V nemocniciach aktuálne leží 2 293 pacientov s ochorením COVID-19. Za uplynulý deň pribudlo aj 39 úmrtí.

Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Počet zaočkovaných Slovákov naďalej rastie, tretiu dávku vakcíny dostalo v nedeľu 4 889 ľudí.

Viac ako polovica chorých nie je zaočkovaná

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, najviac pozitívne testovaných bolo v Žilinskom kraji, naopak najmenej v Nitrianskom. Konkrétne v Žilinskom to bolo 288 ľudí a v Nitrianskom 25.

Čo sa týka ostatných krajov, v Košickom kraji odhalili 284 infikovaných, v Bratislavskom 198, v Trenčianskom 179, v Prešovskom 158, v Banskobystrickom 117 a v Trnavskom 79.


Viac ako 65 percent z pozitívne testovaných PCR testom nebolo zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky. V prípade antigénových testov nemá očkovanie viac ako 68 percent z pozitívne testovaných.

V nemociach už klesá počet pacientov

„Dobrou správou je, že počet pacientov v nemocniciach naďalej mierne klesá. Aktuálne je v zdravotníckych zariadeniach 2 293 pacientov s COVID-19, na JIS a OAIM je 453 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 221 osôb. Takmer 84 percent z hospitalizovaných pacientov nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky,” dodala Eliášová.

Tretiu dávku vakcíny dostalo v nedeľu 4 889 ľudí, spolu ju má na Slovensku už 991 368 osôb. Druhou dávkou očkovacej látky bolo zaočkovaných 5 617 ľudí, dokopy tak je plne zaočkovaných 2 584 691 ľudí.


Stále pribúdajú aj takzvaní prvoočkovanci, prvú dávku vakcíny dostalo za uplynulý deň 511 ľudí. V našej krajine je ich teda presne 2 744 018 osôb.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie