• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Koronavírus bude mať vlastnú poštovú známku, ľuďom má pripomínať bezpečnostné zásady

Koronavírus bude mať vlastnú poštovú známku, ľuďom má pripomínať bezpečnostné zásady

Nominálna hodnota novej poštovej známky bude dve eurá.

20.8.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenská pošta (SP) vydá v piatok 21. augusta 2020 poštovú známku „COVID-19“ so symbolickým portrétom dievčaťa s rúškom na tvári a rozptýlenými koronavírusmi okolo.

Ako informovala v tlačovej správe špecialistka komunikácie Zuzana Kovačičová SP, na známku bude aplikovaná UV farba, ktorá zdôrazní rúško a zväčšený koronavírus v pravej spodnej časti známky. Jej nominálna hodnota bude 2 eurá.

Poštová známka bude mať rozmery 32 × 45 mm a vyjde vo forme samolepky na tlačovom liste s 25 známkami. Známku vytlačila technikou ofsetu v kombinácii so serigrafiou spoločnosť Tiskárna Hradištko, s.r.o. Súčasne s ňou bude vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 21. augusta 2020 a domicilom mesta Bratislava.

Špeciálna tlač

Motívom prítlače sú ochranné rúška a motívom FDC pečiatky je zväčšený symbol koronavírusu COVID-19. FDC vytlačila technikou ofsetu FDC spoločnosť BB print, s.r.o. Autorom výtvarného návrhu je akademický maliar Karol Felix.

Kovačičová priblížila, že Slovenská pošta má v úmysle vydaním poštovej známky COVID-19 poukázať na dodržiavanie bezpečnostných zásad R. O. R. (rúško-odstup-ruky).

„Jedným z najúčinnejších prostriedkov proti šíreniu nákazy je práve rúško, ktoré je ústredným motívom poštovej známky s imaginárnym portrétom dievčaťa. Pri tlači známky bola použitá unikátna technológia serigrafickej UV tlače, ktorá bola aplikovaná do rúška dievčaťa, ako aj do zväčšeného motívu koronavírusu v pravej dolnej časti známky,“ objasnila.

Výstava len pre médiá

Výtvarné návrhy emisie ukážu na výstave Art of Coronavirus v Hosteli Chors na Obchodnej ulici v Bratislave. Tá bude slávnostne otvorená v piatok 21. augusta 2020 o 15:00 hodine. Vstup bude umožnený iba médiám.

V stredu 20. augusta pribudlo na Slovensku 80 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo 3 102 ľudí. Laboratória vyhodnotili od začiatku pandémie vyše 304-tisíc vzoriek. Nový koronavírus prekonalo 2 014 ľudí. Na Slovensku na ochorenie COVID-19 doposiaľ zomrelo 33 ľudí.

Viac k téme: Koronavírus, poštová známka

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie