• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kórejský rýchlokorčuliar vyhral zaujímavú stávku, za zlatú medailu ho čaká doživotný prísun kurčiat

Kórejský rýchlokorčuliar vyhral zaujímavú stávku, za zlatú medailu ho čaká doživotný prísun kurčiat

Dvadsaťdvaročný rodák z Anyangu si okrem zlata na 1500 m v Pekingu pripísal aj striebro v tímovej štafete na 5000 m, deviate miesto v mixštafete a desiate na 500 m.

18.2.2022 (Webnoviny.sk) - Kórejský rýchlokorčuliar na krátkej dráhe Hwang Daeheon vďaka zisku zlatej medaily v pretekoch na 1500 m na ZOH v Pekingu vyhral zaujímavú stávku. Podľa všetkého sa môže tešiť na doživotný prísun vyprážaných kurčiat od potravinárskeho magnáta Yoon Hong-geuna, ktorý je zároveň šéfom misie športovcov Kórejskej republiky v Pekingu.

Yoon minulý týždeň v príspevku na Instagrame uviedol, že ponúka Hwangovi doživotnú zásobu jeho obľúbeného pokrmu, ak v Pekingu získa zlato.

Chce si overiť platnosť stávky

"Po návrate z olympijských hier sa chcem presvedčiť, či táto stávka platí a či sa skutočne môžem tešiť na vyprážané kurčatá až do dôchodku. Inak si teraz dám pauzu pred majstrovstvami sveta, lebo som tvrdo pracoval na olympijských výsledkoch," vyhlásil Hwang pred kórejskými novinármi.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

Momentálne nie je isté, či sa z doživotnej renty v podobe dodávky vyprážaných kurčiat môžu tešiť aj iní kórejskí olympijskí medailisti z Pekingu. Yoon, ktorý je tiež predsedom Juhokórejského korčuliarskeho zväzu, dosiaľ nešpecifikoval, či jeho výzva platila celoplošne alebo len pre Hwanga.

Kórejčania so zaujímavými odmenami

Pred záverečným víkendom ZOH 2022 mala Kórejská republika na konte dve zlaté, štyri strieborné a jednu bronzovú medailu. Všetky pochádzajú z rýchlokorčuľovania, resp. jeho kratšej formy na krátkej dráhe.

Faktom je, že Kórejčania vypísali zaujímavé odmeny pre svojich medailistov. Držitelia zlatých medailí by si mali polepšiť o 100 miliónov wonov, čo je v prepočte 73 600 eur, strieborná medaila sa cení na 41 800 eur a bronzová na 22 097 eur. Športovci mužského pohlavia, ktorí získajú olympijské medaily, sú tiež oslobodení od dvojročnej vojenskej služby, ktorá je povinná pre väčšinu zdravých mužov v južnej časti Kórejského polostrova.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie