• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Korčok vycestoval do Izraela, Heger je eskaláciou napätia znepokojený a vyzýva na zastavenie bojov

Korčok vycestoval do Izraela, Heger je eskaláciou napätia znepokojený a vyzýva na zastavenie bojov

Počet obetí na oboch stranách stále rastie.

20.5.2021 (Webnoviny.sk) - Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) je znepokojený eskaláciou napätia medzi Izraelom a Palestínou a pripája sa k výzvam na zastavenie násilia a obnovenie dialógu medzi znepriatelenými stranami. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu Vlády SR.

„Dlhé desaťročia trvajúci konflikt na Blízkom východe je traumatizujúci, priniesol veľa utrpenia Izraelčanom i Palestínčanom a jeho riešenie možno dosiahnuť iba za rokovacím stolom,“ povedal Heger.

Korčok vycestoval do Izraela

Parlamentní poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Peter Kremský a Peter Liba odsudzujú útoky na civilné ciele na území štátu Izrael, za ktoré nesie zodpovednosť radikálne hnutie Hamas a ďalšie militantné organizácie. V tlačovej správe o tom informoval Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

„Vyjadrujeme ľútosť nad obeťami v radoch civilného obyvateľstva na oboch stranách,“ povedal Kremský, ktorý je zároveň predsedom Skupiny spojencov Izraela v Národnej rade SR. Podľa Libu, predsedu Skupiny priateľstva s Izraelom, bolo v posledných dňoch z pásma Gazy vystrelených viac ako tritisíc rakiet namierených na civilné ciele.

Poslanci oboch skupín podľa Libu stoja za Izraelom a jeho právom chrániť svoje suverénne územie, hranice a civilistov, ako aj primerane zasiahnuť proti ostreľovaniu svojho územia. Podporujú aj štvrtkovú návštevu ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS) v Izraeli.

Správne miesto pre Slovensko

„Veríme, že jeho účasť na rokovaniach prispeje k upokojeniu konfliktu a obnoveniu dialógu medzi Izraelom a Palestínskou samosprávou. Práve takáto mierotvorná misia je správnym miestom, ktoré môže Slovensko v globálnom svete zastávať a som rád, že pán minister sa naň postavil,“ povedali poslanci.


Palestínska militantná organizácia Hamas, ktorá vládne v Pásme Gazy, vypálila v pondelok 10. mája rakety na izraelské hlavné mesto Jeruzalem. Izrael útok opätoval. Počet obetí na oboch stranách konfliktu neustále rastie a na upokojenie konfliktu už vyzvali viaceré svetové mocnosti a ich lídri. Nepokoje a ostreľovanie napriek tomu pokračujú.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie