• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Korčok sa pustil do Smeru a „fašistov“ za odignorovanie Zelenského prejavu. Ste zbabelci, odkázal im

Korčok sa pustil do Smeru a „fašistov“ za odignorovanie Zelenského prejavu. Ste zbabelci, odkázal im

Korčok skonštatoval, že zo strany opozície nejde o nič prekvapujúce, keďže sa od začiatku invázie tvária, že sa vojna na Ukrajine Slovenska netýka.

10.5.2022 (Webnoviny.sk) - Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) považuje za zbabelé, že si utorňajší prejav ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Národnej rade SR (NR SR) nevypočula časť poslancov strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a „fašistov“, ktorí z rokovacej sály odišli.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Opozícia používa rétoriku Kremľa

„Považujem to za zbabelé a hanebné. Ale zo strany členov týchto strán to nie je nič prekvapujúce. Celý čas hovoria, že agresia Ruska na Ukrajine sa nás netýka a hľadajú výhovorky. Hovoria inými slovami presne to, čo hovorí Ruská federácia,“ povedal.

Korčok ocenil príhovor prezidenta Ukrajiny a jeho jasné posolstvo. Dáva podľa neho nielen ukrajinskému národu vedieť, že táto vojna bude mať za víťaza práve Ukrajinu.

Najsilnejší prejav v parlamente

„Ukrajine je potrebné dať štatút kandidátskej krajiny na vstup do Európskej únie,“ vyhlásil šéf rezortu diplomacie. Zároveň poďakoval NR SR za to, že vystúpenie Zelenského umožnila.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) označil Zelenského prejav za jeden z najsilnejších, aké v parlamente počul. „Agresia musí byť odsúdená, nie ospravedlňovaná či ticho tolerovaná. Stojím na strane Ukrajiny. Volodymyr Zelenskyj je hrdinom dnešných dní,“ vyhlásil.

Prezident Zelenskyj mal prejav v slovenskom parlamente, väčšina opozičných poslancov neprišla (video)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mal v utorok príhovor v Národnej rade SR prostredníctvom telemosta, ktorý bol simultánne tlmočený bez možnosti klásť otázky.

„Som nesmierne rád, že sa prihovoríte poslancom a poslankyniam Národnej rady SR. Som si plne vedomý toho, aké ťažké chvíle prežívate, a o to viac si preto vaše vystúpenie vážime.

Slovensko prejavuje voči Ukrajine vysokú dávku solidarity a budeme v tom pokračovať,“ uviedol na úvod predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).


Zelenskyj povedal, že každá krajina chce žiť slobodne a samostatne rozhodovať o svojej budúcnosti. Tiež poďakoval za solidaritu a pomoc, ktorú Slovensko poskytuje Ukrajine. Vystúpenie Zelenského si v pléne vypočuli aj členovia slovenskej vlády. V rokovacej sále, naopak, nebola prítomná väčšina opozičných poslancov.

Každá krajina chce žiť slobodne

Zelenskyj zdôraznil, že snahou Ruska je zničiť slobodnú Ukrajinu, ktorá si chcela sama riadiť svoju budúcnosť. „Chceli zničiť všetko, čo je spojené s ukrajinskou národnou ideou,“ vyhlásil a dodal, že výsledok vyčíňania Rusov v Buči mohol ako jeden z prvých vidieť aj slovenský premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Ak by ruské vojská neboli zastavené, mohli by sa podľa ukrajinskej hlavy štátu dostať aj na Slovensko. „Hlavným nástrojom na ich porazenie sú zbrane. Ukrajinci si budú pamätať, ako Slovensko poskytlo to, čo sme naozaj potrebovali,“ vyjadril sa Zelenskyj a dodal, že si vie predstaviť, že dodávky zbraní budú pokračovať.



Mimoriadne dôležitý balík sankcií

Zelenskyj uznal, že pre Slovensko je určite ťažké nahradiť energetické suroviny z Ruska, teda najmä ropu a plyn, no doplnil, že práve tento balík sankcií voči Moskve, ktorý sa týka zákazu ruských energií, je mimoriadne dôležitý.


Ukrajinský prezident Slovensko poprosil, aby sa stalo hlasom Ukrajiny v Európskej únii a aby Ukrajinu chránili od tých, ktorí si slobodu nevedia natoľko vážiť.

Zelenskyj mal prejavy už vo viacerých parlamentoch sveta, v ktorých hovoril o ruskej agresii na Ukrajine. Vystúpil napríklad v nemeckom Bundestagu, vo francúzskom Národnom zhromaždení, v americkom Kongrese, v španielskom, talianskom, japonskom či v izraelskom parlamente. Prejav mal aj v Európskom parlamente.

Video: Prejav Volodymyra Zelenského v parlamente

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie