• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Konflikt s Matovičom zrejme urýchlil Remišovej sťahovanie z úradu vlády. Mstí sa jej premiér za kritiku plošného testovania?

Konflikt s Matovičom zrejme urýchlil Remišovej sťahovanie z úradu vlády. Mstí sa jej premiér za kritiku plošného testovania?

Veronika Remišová okrem iného tiež povedala, že Igor Matovič by mal zmeniť komunikáciu a vytvoriť si špeciálny tím.

26.1.2021 (Webnoviny.sk) - Rozhodnutie vicepremiérky a ministerky pre regionálny rozvoj Veroniky Remišovej (Za ľudí) nepodporiť pri hlasovaní vo vláde plošné testovanie s veľkou pravdepodobnosťou urýchlilo jej sťahovanie z budovy Úradu vlády SR, ktorá je sídlom premiéra.

Už dva dni potom, čo sa líderka strany Za ľudí ako jediná v hlasovaní postavila proti premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO), ju úrad vlády upozornil, že sa má do konca júna vysťahovať z budovy.

Remišová kritizovala Matoviča

Remišovej ministerstvo má nájomnú zmluvu s úradom vlády len do konca júna tohto roku a upozornenie na jej ukončenie zrejme nie je úradné oznámenie, ktoré prišlo zhodou okolností práve v čase nezhôd medzi lídrami najväčšej a najmenšej vládnej strany. Informuje o tom Denník N.

Remišová v pondelok 18. januára pre uvedený denník skonštatovala, že jej strana už žiadne plošné testovanie v budúcnosti nepodporí. Spomenula tiež, že vláda do debaty o testovaní nezapojila odborníkov.

„Pri takto dôležitom dokumente by som uvítala zapojenie odborníkov aj počas rokovania vlády, aby s nimi mohla diskutovať vláda ako celok. Tento postup som aj navrhovala,” uviedla. Remišová tiež povedala, že Matovič by mal zmeniť komunikáciu a vytvoriť si špeciálny tím.

Hádka na rokovaní koaličnej rady

V ten deň sa konala aj koaličná rada štyroch vládnych strán. Podľa informácií spomínaného denníka na nej pre plošné testovanie vypukol konflikt. Premiér počas nej obviňoval Remišovú a vicepremiéra a predsedu SaS Richarda Sulíka a na rokovaní prepukla hádka.

Hneď v nasledujúci deň v utorok 19. januára dostalo ministerstvo regionálneho rozvoja list od vedúceho Úradu vlády SR Júliusa Jakaba. Okrem sumarizácie údajov o prenájme je v ňom upozornenie, aby Remišová do 30. júna odovzdala priestory.


Na zvláštne sťahovanie Remišovej ako prvý upozornil web ereport.sk. „Nebudeme to komentovať. Dlhodobo hľadáme nové priestory, do ktorých chceme presťahovať ministerstvo,“ odpísal tlačový odbor Remišovej.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie