• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Konečná, ostro sa pustil Matovič do Sulíka a nazval ho malým nezodpovedným chlapcom

Konečná, ostro sa pustil Matovič do Sulíka a nazval ho malým nezodpovedným chlapcom

Richard Sulík podľa Igora Matoviča nesplnil zadanie z minulého týždňa.

16.11.2020 (Webnoviny.sk) - Podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podľa premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) nesplnil jeho zadanie z minulého týždňa.

Status Matoviča na Facebooku

Matovič dal Sulíkovi úlohu do nedele 15. novembra pripraviť alternatívny plán na splnenie podmienok konzília epidemiológov potrebných pre ďalšie uvoľňovanie protipandemických opatrení.

Predseda vlády o tom informoval vo svojom profile na sociálnej sieti. „Je pondelok poobede a ani chýru ani slychu o alternatívnom pláne strany SaS," uviedol.

Premiér sa nenechá vyrušovať

Premiér od Sulíka očakával, že sa pochlapí a „ukáže, že nevie len nekonštruktívne búrať ako malý nezodpovedný chlapec".


Dodal tiež, že až do momentu, kým neklesne počet pozitívne testovaných na koronavírus na zanedbateľné minimum, nenechá sa vyrušovať „žiadnym podrazom zo strany SaS". „Nebudem sa ním zaoberať, nebudem na neho reagovať. Prečo? Lebo ide naozaj o životy a nemá zmysel sa zapodievať ľuďmi, ktorí si to ani len nevedia uvedomiť," dodal Matovič.


Strana SaS v reakcii na to zopakovala, že plán predstaví v priebehu tohto týždňa. „Predseda SaS na ňom už dlhšie pracuje," uviedol pre agentúru SITA hovorca strany Ondrej Šprlák.



Nedeľa za nami, úloha nesplnená

Začalo to (opäť) minulý pondelok. Na Ústrednom krízovom štábe jednohlasne všetci 5 zástupcovia strany SaS hlasovali za prijatie nového núdzového stavu s dĺžkou trvania 90 dní do polovičky februára. Medzi nimi minister školstva, poradkyňa a pravá ruka ministra hospodárstva, štátny tajomník ministerstva ...


Na druhý deň ako blesk z čistého neba, bez akéhokoľvek telefonátu komukoľvek z koalície, nám koaličný partner cez status na FB z dovolenky, odkázal ako SaSka núdzový stav nepodporí, lebo je zbytočný. Nechápali sme nikto v koalícii. Ako malý nezodpovedný chlapec.


Na ďaľší deň som si proaktívne pozval na stretnutie zástupcov reštaurácií, škôl, fitnesscentier, športových klubov, divadiel, cirkví ... aby sme spolu hľadali cestu, ako ich prevádzky čím skôr otvoriť. Predstavil som im plán, ako by sme spoločnými silami mohli testovať raz za tri týždne ich klientov a mohli by takto od pondelka 30. novembra ich prevádzky otvoriť. Netrvalo dlho a prišiel z dovolenky ďaľší status, samozrejme, opäť bez akéhokoľvek predošlého avíza voči komukoľvek z koalície. Status o paličke a pozvánke na pivo, plný klamstiev a zneužívania zúfalstva objektívne zúfalých ľudí. Ako malý nezodpovedný chlapec.


Vtedy som si uvedomil, že zažívam deja vu z obdobia, keď úplne rovnakou stratégiou koaličný kolega vytrvalo búral Radičovej vládu v základoch ... a nakoniec bol mimoriadne úspešný a Slovensko na to veľmi doplatilo.

Povedal som si dosť a rozhodol som sa využiť zákonné právo predsedu vlády poveriť člena vlády vykonaním konkrétnej úlohy. S presvedčením, že ten, kto takto nezodpovedne koná voči vlastnej koalícii a vláde, musí dostať do rúk priamu zodpovednosť na riešení problému, aby sa teda ukázal, ako to vie robiť lepšie ... lebo nie je nič ľahšie, ako nadbiehať ľuďom kritizovaním vlastnej vlády bez prijatia akejkoľvek zodpovednosti. Dupľom v takto ťažkej chvíli.


Požiadal som preto kolegu Sulíka, aby do nedele predstavil alternatívny plán, ako splniť podmienku Konzília epidemiológov (denný počet prípadov pod 500) a mohli by sme tak od pondelka 30. novembra reštiky, školy a spol. otvoriť ... tak, ako znel môj plán s Komunitným testovaním, ktorý Rišo z dovolenky zahatal.


Pravdu povediac, myslel som si, že sa pochlapí. Že ukáže, že nevie len nekonštruktívne búrať ako malý nezodpovedný chlapec. Bohužiaľ, nevydalo. Je pondelok poobede a ani chýru ani slychu o alternatívnom pláne strany SaS.

Čo teraz? Nemôžeme ďalšie dni čakať, kým sa niekomu uráči. Dvadsať ľudí denne umiera, ich život nepočká. Stovkytisíc detí nie sú v školách, ich osud tiež nepočká. Tisícky de-facto zatvorených reštaurácií tiež nemôžu doplácať na to, že sa niekomu nechce či nevie.


Takže, KONEČNÁ. Keďže pán minister úplne odignoroval legitímne danú úlohu, nemôžu ľudia viac na jeho nekonanie doplácať.


Odteraz až do momentu, kým neklesne počet pozitívnych na zanedbateľné minimum, sa už nenechám vyrušovať žiadnym podrazom zo strany SaS. Nebudem sa ním zaoberať, nebudem na neho reagovať. PREČO? Lebo ide naozaj o životy a nemá zmysel sa zapodievať ľuďmi, ktorí si to ani len nevedia uvedomiť.


Keďže 52-ročný Sulík domácu úlohu nebol schopný zvládnuť, dal som teda tú istú úlohu mojej 11-ročnej Klárke, ktorá prišla za mňou s otázkou, kedy bude môcť konečne ísť do školy. Vyhrá Klárka tento súboj ideí? Neviem. Ale všetci vieme, kto ho už prehral.


ps. Rišo, teraz budem osobný. Celý čas v politike som Ťa mal vlastne rád. Vždy. Aj keď si si zo mňa robil posmešky, aj keď si huckal svojich ľudí proti nášmu hnutiu. Ja som to nerobil, nikdy. Nikdy sme neurobili nič také, že by sme médiám posunuli informáciu o SaS, ktorá by vám mohla ublížiť. Vy ste to urobili opakovane. Nevadí, čo bolo bolo. Skús, prosím Ťa, odteraz už podrazy voči koaličným partnerom nerobiť. Ničomu to nepomáha, možno vašim percentám, ale verejnému záujmu určite nie. My, tri strany, stojíme v ťažkej chvíli pevne pri sebe, pridajte sa, prosím. Ide o zdravie a životy, skús odteraz pomáhať a neubližuj. Dík. zdroj: Facebook Igor Matovič

Sulík predstaví svoju domácu úlohu od Matoviča a možno preberie vedenie boja s koronavírusom

Matovič prestáva byť vládcom situácie, SaS je víťazom. Takto vyzerajú konce volebných období

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie