• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Koncesionárske poplatky vyššie o 83 percent? Matovič v statuse na Facebooku nechal odkaz strašiakom

Koncesionárske poplatky vyššie o 83 percent? Matovič v statuse na Facebooku nechal odkaz strašiakom

Pracovná skupina, ktorá sa zaoberá modelom financovania RTVS, zatiaľ smeruje k tomu, že ako základný zdroj financovania RTVS zostávajú koncesionárske poplatky.

24.9.2020 (Webnoviny.sk) - Pracovná skupina pre stabilizáciu Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) navrhla zvýšiť koncesionárky poplatok na 8,5 eur.

Tento návrh by mal smerovať do medzirezortného pripomienkového konania, následne na vládu a potom do parlamentu. Uviedol to na rokovaní Rady RTVS generálny riaditeľ Jaroslav Rezník. Aktuálna výška koncesionárskeho poplatku je 4,64 eur.

Kompenzácia od štátu

Pracovnú skupinu pre finančnú stabilizáciu verejnoprávneho vysielateľa zriadilo Ministerstvo kultúry SR (MK SR). Na minulom rokovaní Rady RTVS informoval Rezník, že pracovná skupina, ktorá sa zaoberá modelom financovania RTVS, zatiaľ smeruje k tomu, že ako základný zdroj financovania RTVS zostávajú koncesionárske poplatky.

Ekonomická riaditeľka RTVS Radka Doehring ozrejmila, že z dôvodu oslobodenia od platby koncesionárskych poplatkov, chýba RTVS približne 10 miliónov eur. Zároveň dodala, že v auguste obdržali kompenzáciu od štátu vo výške osem miliónov eur za výpadok z príjmov.

Možnosti na ďalší rozvoj RTVS

MK SR považuje finančnú stabilizáciu RTVS za kľúčový nástroj pre zachovanie duálneho systému vysielania na Slovensku. Pre naplnenie tohto cieľa zriadilo dočasnú pracovnú skupinu, ktorá sa zaoberá stabilizáciou verejnoprávneho vysielateľa pod Radou vlády SR pre kultúru.

Rezort kultúry na svojej webovej stránke dodáva, že možnosti na ďalší rozvoj RTVS sú podľa členov pracovnej skupiny taktiež v rozšírení pôvodnej tvorby dramatických programov. Pôvodná tvorba je však podľa nich finančne náročná a aj z tohto dôvodu je nevyhnutné zlepšenie finančnej kondície RTVS.

Účelom pracovnej skupiny je pripraviť návrh modelu financovania RTVS za súčasného zachovania jej verejnoprávnosti a nezávislosti. Skupina zároveň pracuje na návrhu zákona, ktorým sa bude meniť a dopĺňať súčasný zákon o úhrade za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska.

Viac k téme: koncesionárske poplatky

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie