• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kollár považuje za dôležité, aby bola Čierna Hora úspešným príbehom európskej integrácie (foto)

Kollár považuje za dôležité, aby bola Čierna Hora úspešným príbehom európskej integrácie (foto)

Hlavným cieľom návštevy prezidenta Čiernej Hory bolo vyjadrenie podpory Slovenska pre pokračovanie proeurópskeho a transatlantického smerovania Čiernej Hory.

15.7.2021 (Webnoviny.sk) - Je dôležité, aby bola Čierna Hora úspešným príbehom európskej integrácie. Po štvrtkovom stretnutí s čiernohorským prezidentom Milanom Djukanovičom v Bratislave to uviedol predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina).

Hlavným cieľom tejto návštevy bolo vyjadrenie podpory Slovenska pre pokračovanie proeurópskeho a transatlantického smerovania Čiernej Hory a tiež urýchlenie transformačných a reformných procesov v krajine na jej ceste do Európskej únie (EÚ).

Spokojnosť oboch krajín

Kollár a Djukanovič vyjadrili spokojnosť s úrovňou bilaterálnych vzťahov. Obe krajiny majú podľa šéfa slovenského zákonodarného orgánu k sebe veľmi blízko a bolo by veľkou výhodou, ak by sa Čierna Hora dostala do „našej európskej rodiny“.

Viac o téme: Koronavírus

„Reformy v našich regiónoch sú v súčasnosti veľmi intenzívne. Som za to, že Slovensko rozumie západnému Balkánu a snaží sa pomôcť na našej ceste k európskej integrácii,“ uviedol prezident Djukanovič. „Čiernu Horu vnímame ako bratský národ. Sme si jazykovo blízki a výrazne prepojení. Mojim partnerom vo formáte V4 budem tieto žiadosti Balkánu na piatkovom stretnutí v Maďarsku tlmočiť, V4 určite drží s Balkánom,“ doplnil ho predseda NR SR.

Podpora Čiernej Hory

Kollár zároveň na spoločnom stretnutí potvrdil, že podporuje reaktivizáciu medziparlamentnej spolupráce, ktorá bola utlmená z dôvodu celosvetovej pandémie. „Slovenská republika je aj naďalej pripravená podporovať Čiernu Horu v reformných a transformačných procesoch odovzdávaním našich slovenských skúseností z prístupového procesu do EÚ," ozrejmil.

Ako vhodnú formu podpory integračných ambícií Čiernej Hory vidí napríklad v zorganizovaní stretnutia Výboru NR SR pre európske záležitosti a Výboru pre európsku integráciu Parlamentu Čiernej Hory. Djukanovič vidí budúcnosť spolupráce predovšetkým v oblastiach turizmu, energetiky či rozvoja infraštruktúry.

Sprava v popredí: Prezident Čiernej Hory Milo Djukanovič a predseda Národnej rady SR Boris Kollár počas prijatia prezidenta Čiernej Hory predsedom parlamentu v priestoroch Bratislavského hradu. Bratislava, 15. júl 2021.Foto: SITA/Kancelária NR SR

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie