• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kollár chváli spoluprácu s Pellegrinim a neplánuje robiť zmeny, ktoré zaviedol Danko

Kollár chváli spoluprácu s Pellegrinim a neplánuje robiť zmeny, ktoré zaviedol Danko

Šéf parlamentu Kollár hovorí, že s Pellegrinim je v tvorivom rozpore.

10.6.2020 (Webnoviny.sk) - Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár nevie povedať, ako by sa koalícia zachovala k požiadavke strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) obsadiť pozíciu podpredsedu parlamentu, ktorú v súčasnosti zastáva Peter Pellegrini v prípade jeho odchodu zo Smeru-SD.

„Museli by sme prebrať tieto veci na koaličnej rade. Za koalíciu neviem hovoriť,“ povedal Kollár pre agentúru SITA.

Pracovný a tvorivý rozpor

Ako ďalej Kollár podotkol, s Pellegrinim sa mu ako s podpredsedom parlamentu spolupracuje veľmi dobre. „Je to skúsený politik. Je v opozícii a sme v pracovnom, tvorivom rozpore, nie v nenávistnom. To neznamená, že sa budeme osobne urážať ako jeho predseda (Robert Fico pozn. SITA), ktorý zašiel za tri hrany. V Pellegrinim vidím skôr budúcnosť strany Smer-SD,“ uviedol Kollár.

Parlamentu sa stále nedarí zvoliť predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Na tento post opakovanie neúspešne kandiduje predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (Kotlebovci – ĽSNS) Marian Kotleba.

Ak by podľa Kollára „ĽSNS prišla s nejakým iným kandidátom, asi by sa ho podarilo zvoliť. Kolegovia poslanci asi majú zásadný problémom s pánom Kotlebom a preto mu dostatočný počet hlasov nedajú. Rešpektujem, že ten výbor patrí ĽSNS, majú ho mať. Bolo by správne, keby ho obsadili,“ povedal šéf parlamentu. On nemá problém s podporou Kotlebu.

V parlamente nie sú hádky ani osočovania


Kollár v súvislosti s fungovaním parlamentu uviedol, že vidí rozdiel v tom, aký je v súčasnosti a aký bol v minulosti. „Mám pocit, že tento parlament je podstatne kultivovanejší pri rokovaniach pléna. Nie sú také hádky, osočovania a osobné napádania. Nehovorím to preto, že som predseda. Nie je to mojou zásluhou, ale ľudí, ktorí sa do parlamentu dostali. Noví poslanci nie sú naučení starým móresom,“ zhodnotil.


Kollár neplánuje ani robiť zmeny a prehodnotiť veci, ktoré zaviedol jeho predchodca na poste šéfa parlamentu Andrej Danko (SNS).


„Rokovací poriadok je v poriadku. Samozrejme, nebudem otvárať rokovací poriadok len preto, aby som odtiaľ vyhodil horalku. Treba byť slušný, udržiavať rovnováhu medzi koalíciou a opozíciou. Treba byť objektívny a potom to zvládneme bez problémov,“ poznamenal.


Na otázku, či by mu prekážalo, ak by nejaký poslanec jedol horalku v rokovacej sále, odpovedal, že áno. „Je jedno, či je to horalka alebo rožok. Ani na základnej škole sa v triede počas hodiny predsa nejedlo,“ dodal Kollár.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie