• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Koľko Slovákov nesúhlasí s očkovaním detí mladších ako 16 rokov? Proti sú voliči viacerých politických strán

Koľko Slovákov nesúhlasí s očkovaním detí mladších ako 16 rokov? Proti sú voliči viacerých politických strán

Na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sa môžu v súčasnosti prihlásiť iba ľudia starší ako 16 rokov.

6.6.2021 (Webnoviny.sk) - Polovica opýtaných v prieskume agentúry Focus pre televíziu Markíza nesúhlasí, aby boli deti mladšie ako 16 rokov očkované proti ochoreniu COVID-19. Do prieskumu sa v období od 11. do 19. mája zapojilo viac ako 1 008 respondentov.

Za očkovanie detí je však 41 percent opýtaných a deväť percent sa nevedelo vyjadriť.

Najväčšia podpora u voličov SaS

Rodičia detí pod 16 rokov v porovnaní s celou populáciou označili viac možnosti skôr nie a určite nie. V prieskume tak urobilo 52,2 percenta a v porovnaní s celou populáciou to bolo o takmer dva percentuálne body viac.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Najväčšiu podporu má očkovanie detí pod 16 rokov u respondentov, ktorí sa hlásia k vládnej strane Sloboda a Solidarita (SaS), a to 60,2 percenta.

Súhlasný postoj

Súhlasný postoj s očkovaním detí do 16 rokov malo viac ako 50 percent opýtaných aj u podporovateľov strán Progresívne Slovensko (59,7 percenta), Kresťanskodemokratické hnutie (57,7 percenta), Za ľudí (57,4 percenta), Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (56,4 percenta) a Aliancia (52,6 percenta).

Takmer 43 percent podporovateľov hnutia Sme rodina je za očkovanie, no viac ich je proti očkovaniu detí mladších ako 16 rokov, a to 48 percent opýtaných.

Najmenšia podpora

Očkovanie má najmenšiu podporu u ľudí, ktorí sa hlásia k hnutiu Republika a Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. Z podporovateľov hnutia Republika je proti tomuto očkovaniu 79,7 percenta a z podporovateľov strany ĽSNS je proti 76,8 percenta opýtaných.

U podporovateľov strán Hlas - sociálna demokracia vyjadrilo nesúhlas s očkovaním detí pod 16 rokov 62,7 percenta respondentov a u podporovateľov Smer - sociálna demokracia je to 58,7 percenta opýtaných.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie