• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kolíková plánuje opäť predložiť návrh súdnej mapy, chce dať čo najväčší priestor na diskusiu

Kolíková plánuje opäť predložiť návrh súdnej mapy, chce dať čo najväčší priestor na diskusiu

Podľa ministerky je nová súdna mapa dobrou cestou, aby boli na súdoch špecializovaní sudcovia v hlavných agendách.

5.6.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková plánuje v blízkom čase návrh novej súdnej mapy ešte raz predložiť do medzirezortného pripomienkového konania.

Chce tak dať čo možno najväčší priestor na oboznámenie sa s ním a na vecnú diskusiu. Pripúšťa pritom aj možné zmeny, ktoré by znamenali vylepšenie návrhu. Napísala to na svojom profile na sociálnej sieti.

Dlhší časový odstup

Ministerka spravodlivosti predstavila návrh reformy súdnej mapy v novembri 2020 a v marci 2021 prešiel návrh pripomienkovaním.

„Aj v nadväznosti na už dlhší časový odstup, odkedy bol predstavený legislatívny návrh k novej súdnej mape, plánujem v blízkej dobe materiál ešte raz predložiť do riadneho medzirezortného pripomienkového konania,“ skonštatovala.

Vycestuje za sudcami

„Som rada, že pandemická situácia sa zlepšuje. Dovoľuje nám viac cestovať, aj osobne sa stretávať. Teším sa z toho, pretože môžem vycestovať za sudcami a osobne sa s nimi opätovne rozprávať o novej súdnej mape,“ uviedla šéfka rezortu spravodlivosti.

V uplynulých dňoch sa k tejto téme stretla so sudcami v obvodoch žilinského, banskobystrického, nitrianskeho a trnavského krajského súdu a hovorila aj so sudcami v obvode Krajského súdu Košice a Prešov.

Zlepší sa kvalita rozhodnutí

„Chcem urobiť novú súdnu mapu. Považujem ju za dobrú a dôležitú. Jednak pre samotných sudcov a zamestnancov v justícii. Ale hlavne pre ľudí, ktorí sa ocitnú v životnej situácii, ktorá ich privedie pred súd,“ pokračovala.

Zlepšiť by sa tak mala kvalita rozhodnutí súdov a z dlhodobejšieho hľadiska aj zrýchlili rozhodovanie súdov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie