• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Kolíková nominovala Ricziov za kandidátku na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie

Kolíková nominovala Ricziov za kandidátku na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie

Predseda Súdnej rady Slovenskej republiky Ján Mazák vyhlásil v januári tohto roka voľby na kandidáta na sudcu a dodatočného sudcu Všeobecného súdu Európskej únie.

24.2.2022 (Webnoviny.sk) - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) nominovala zástupkyňu Slovenskej republiky pred súdmi Európskej únie Beatrix Ricziov za kandidátku na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie.

Predseda Súdnej rady Slovenskej republiky Ján Mazák vyhlásil v januári tohto roka voľby na kandidáta na sudcu a dodatočného sudcu Všeobecného súdu Európskej únie.

Problém obsadiť funkcie

Pre Slovenskú republiku predstavuje dlhodobý problém obsadiť tieto dve významné funkcie. Voľby na pôde súdnej rady sa uskutočnia 17. marca tohto roku. Informovala o tom súdna rada vo svojom profile na sociálnej sieti.

„O jej pripravenosti na funkciu dodatočnej sudkyne svedčí aj dlhoročné pôsobenie v európskych justičných orgánoch. V roku 2007 bola vymenovaná na zastupovanie Slovenskej republiky v konaní pred Súdnym dvorom, v prípade potreby zastupuje štát v súdnych konaniach na Všeobecnom súde a pred Súdnym dvorom a riadi tím právnikov a administratívnych pracovníkov v Kancelárii zástupcu SR pred súdmi Európskej únie,“ uviedla súdna rada.

Neuspela ani Patakyová 

Slovensko nedokáže obsadiť post dodatočného sudcu Všeobecného súdu v Luxemburgu od roku 2016. Naposledy poradný výbor Rady EÚ neodporučil Martinu Jánošikovú, ktorej chýbal dostatok rokov praxe vo vysokých sudcovských alebo právnických pozíciách. Na súd poslalo Slovensko okrem nej aj ďalších štyroch kandidátov, zakaždým však neúspešne.

Najprv neuspela Mária Patakyová pre nedostatočnú znalosť francúzskeho jazyka. Po nej neuspel ani expolitik Radoslav Procházka, ktorému poradný súdny výbor vyčítal nedostatočný morálny kredit. Ivan Rumana nepochodil pre slabú vedomosť o prejednávanej agende. Slovensko vyslalo aj Michala Kučeru, no ani jeho poradný výbor neodporučil. Slovensko je tak v počte neúspešných pokusov „rekordérom".

Stále sa hľadá náhradník Schwarcza

Pokiaľ ide o funkciu sudcu alebo sudkyne Všeobecného súdu Európskej únie, ani tentoraz nebol podaný žiaden návrh na jej obsadenie.

Teraz hrozí, že Slovensko nedokáže obsadiť ani post sudcu Všeobecného súdu EÚ, ktorý by mal nahradiť súčasného sudcu Juraja Schwarcza. Tomu uplynie mandát 31. augusta 2022.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie