• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Koalícia kradla pri nákupe antigénových testov, Fico chce vidieť účtovníctvo trnavskej firmy (video)

Koalícia kradla pri nákupe antigénových testov, Fico chce vidieť účtovníctvo trnavskej firmy (video)

Spoločnosť Eurolab Lambda podľa neho nedala najlepšiu cenu a okrem toho mala byť vylúčená.

14.7.2021 (Webnoviny.sk) - Minuloročný nákup antigénových testov od trnavskej spoločnosti Eurolab Lambda bol podľa predsedu Smeru – SD Roberta Fica v rozpore so zákonom.

Spoločnosť podľa neho nedala najlepšiu cenu, okrem toho mala byť vylúčená, pretože mala nedoplatky v Sociálnej poisťovni, ktoré uhradila, až keď sa na to prišlo.

Vďaka testom sa im vyšvihol zisk

Fico to povedal v Trnave pred sídlom akciovej spoločnosti Eurolab Lambda, ktorá dodala vlani Správe štátnych hmotných rezerv a ministerstvu hospodárstva spolu 13,1 milióna kusov antigénových testov.

Viac o téme: Koronavírus

Fico pripomenul, že firma Eurolab Lambda sa vďaka antigénovým testom vyšvihla zo zisku približne 31-tisíc eur v roku 2019 k vlaňajšiemu zisku 3,7 milióna eur.

Za nákupom vidí Matoviča

Za nákupom testov od tejto spoločnosti vidí vtedajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý sa podľa neho pozná s predsedom predstavenstva spoločnosti Eurolab Lambda Petrom Krajčovičom.

Ten je menšinovým akcionárom v súkromnej škole Besst, do ktorej chodia Matovičove dcéry. Šéf Smeru-SD našiel spojenie aj so stranou Sloboda a solidarita, pretože jeden z jej zakladateľov Ivan Juráš bol predsedom predstavenstva Eurolab Lambda v minulosti.

Rozpor zistil aj ÚVO

„Vládna koalícia kradne na tých najcitlivejších veciach, kradli aj na nákupe antigénových testov, ktoré sa používali v boji proti pandémii,“ skonštatoval Fico.

Rozpor so zákonom v prípade niektorých nákupov antigénových testov Správou štátnych hmotných rezerv konštatoval aj Úrad pre verejné obstarávanie. Správa rezerv sa však odvolala a tak rozhodnutie nie je zatiaľ právoplatné.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie