• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Klimatická kríza je jednou z hlavných priorít prezidentky Zuzany Čaputovej

Klimatická kríza je jednou z hlavných priorít prezidentky Zuzany Čaputovej

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala environmentálnych aktivistov desať dní pred začiatkom klimatického summitu OSN v New Yorku, na ktorom prednesie prejav na tému klimatických zmien.

11.9.2019 (Webnoviny.sk) - Čím skôr začne Slovensko a celé ľudstvo bojovať proti klimatickým zmenám, tým má väčšiu šancu na úspech.

„Čakajú nás veľké zmeny, veľké výzvy, ale čím skôr začneme, tým väčšiu šancu na pozitívne zmeny máme,“ vyhlásila v stredu prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutí s predstaviteľmi environmentálnych hnutí, organizácií a združení.

Klimatický summit OSN

Stretnutie sa uskutočnilo len desať dní pred začiatkom klimatického summitu OSN v New Yorku, na ktorom slovenská prezidentka ako jediná predstaviteľka východoeurópskeho regiónu prednesie prejav na tému klimatických zmien.

Čaputová potvrdila, že klimatická kríza patrí k najvyšším prioritám, ktorým sa chce ako hlava štátu venovať počas svojho mandátu. „Mala by to byť priorita celej krajiny a celého ľudstva. Musíme mať ambiciózne ciele,“ zdôraznila.

Uhlíková neutralita

Čaputová je rada, že Slovensko sa ako jediná krajina tohto regiónu prihlásilo k záväzku uhlíkovej neutrality do roku 2050.


„Sme možno prvá generácia, ktorá už veľmi významne pociťuje dôsledky klimatických zmien a zároveň sme možno posledná generácia, ktorá má šancu ešte zvrátiť tento trend,“ vyhlásila prezidentka.


Riaditeľka Svetového fondu na ochranu prírody (WWF Slovensko) Miroslava Plassman vyjadrila potešenie, že otázky klimatických zmien, ochrany biodiverzity či uhlíkovej neutrality prináša prezidentka na vrch politickej agendy.


„Pozvaním environmentálnych organizácií a odborných hnutí ukázala, že tieto otázky považuje za veľmi dôležité pre našu spoločnosť. Sme veľmi radi, že tejto agende sa venuje takto intenzívne,“ vyhlásila.

Zľava: Oto Hudec z iniciatívy Nestrácajme čas, Radek Kubala z organizácie Greenpeace Slovensko, Juraj Melichar z organizácie Friends of the Earth Slovensko, Miroslava Plassman z organizácie WWF Slovensko, Lucia Szabová z iniciatívy Znepokojené matky, Emma Zajačková z iniciatívy Fridays for future a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia zástupcov environmentálnych organizácií a klimatických iniciatív prezidentkou SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 11. september 2019.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie