• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

KFA stavila na originálny koncept komentovaných prehliadok a odhalí miesta, ktoré bežne nie sú dostupné

KFA stavila na originálny koncept komentovaných prehliadok a odhalí miesta, ktoré bežne nie sú dostupné

Nový štadión vsadil na emócie a chce priblížiť atmosféru a priestory každému záujemcovi individuálne.

4.4.2022 (Webnoviny.sk) - Košická futbalová aréna (KFA) sa môže pochváliť nielen prvými futbalovými zápasmi,  ale aj zaujímavými akciami – kultúrnymi a športovými podujatiami, ktoré sa v nasledujúcich mesiacoch pripravujú práve na tomto mieste. Košičania, futbaloví fanúšikovia, ale aj turisti a všetci tí, ktorí do tohto mesta zavítajú, tak majú možnosť vidieť priestory nového štadióna, užiť si zaujímavé eventy a atmosféru kultúrnych podujatí.

Len tých domácich futbalových zápasov je v tomto roku naplánovaných 24. Ďalšími akciami, ktoré stoja za zmienku, sú obľúbený Majáles Košice 6. májaOslava dňa mesta Košice 7. mája, pričom okrem zápasu FC Košice – MFK Dubnica sú v tento deň pripravené koncerty či pocta Futbalovým Internacionálom.

Ďalšou zaujímavosťou je aktivita samotnej KFA. Konkrétne ide o pravidelnú komentovanú prehliadku priestorov arény, počas ktorej môže návštevník objaviť čaro a zákulisie KFA na vlastnej koži.  Dostane sa tak k informáciám a na miesta, ktoré nie sú bežne dostupné.  Tieto prehliadky sú dostupné zdarma, podmienkou je len včasná registrácia.

A na čo sa môže tešiť každý návštevník komentovanej prehliadky? Okrem nového trávnika, či kabín si návštevníci môžu pozrieť hlavnú tribúnu v podzemnom podlaží, ktorá poskytuje priestor pre hráčov, rozhodcov a delegátov, priestor pre dopingové kontroly či priestory pre novinárov. Počas prehliadky nevynechajú tiež novinku a tou je bezdymový sektor, ktorý sa nachádza v sektore C6. Ďalej treba spomenúť aj VIP sektor, ktorý sa nachádza na prvom nadzemnom podlaží, SKYBOXY a Cigar House.

"Vidieť na vlastné oči, dostať odpovede na všetky otázky, kľudne aj skritizovať, či poradiť, dostať sa do priestorov, ktoré nie sú dostupné verejnosti, aj o tom všetkom sú pondelňajšie komentované prehliadky," hovorí Peter Schmiedl, generálny manažér Košickej futbalovej arény. Práve on sa zhostil funkcie komentátora a návštevníkov prevedie po areáli osobne.

Každý, kto by mal záujem vidieť priestory naživo a dozvedieť sa viac zo zákulisia, môže sa zaregistrovať, čím si zarezervuje  svoje miesto na konkrétny termín.  Na stránke KFA v časti udalosti si záujemca môže vybrať termín komentovanej prehliadky. Následne vyplní jednoduchý formulár. Počet miest na každú prehliadku je však limitovaný, maximálne sa môže zúčastniť jednej prehliadky 14 osôb.

V apríli sú naplánované štyri komentované prehliadky, tá prvá sa koná už v pondelok 4. apríla o 17.00 h. Dĺžka každej prehliadky je 1,5 h.

Všetky udalosti vrátane futbalových zápasov nájdete na stránke

https://kosickafutbalovaarena.sk/udalosti/.

Pár faktov o KFA

Nový štadión má aktuálne kapacitu 5 836 divákov, po dokončení štadióna dosiahne KFA celkovú kapacitu 12 658 miest. Dnes sa nachádza v kategórii UEFA 3, pričom plánovanou dostavbou sa zaradí do kategórie UEFA 4. Vďaka tomu bude môcť byť dejiskom aj medzinárodných zápasov. "Našou víziou je vybudovať športovisko nadnárodného významu a v blízkej budúcnosti hostiť reprezentačné podujatia, či turnaje na všetkých úrovniach," uzatvára generálny manažér Košickej futbalovej arény Peter Schmiedl.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie