• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Kapitálové výdavky Ministerstva obrany pôjdu na obstaranie obrnených vozidiel

Kapitálové výdavky Ministerstva obrany pôjdu na obstaranie obrnených vozidiel

Účel použitia kapitálových výdavkov vo výške takmer 22,9 mil.

30.11.2022 (Webnoviny.sk) - Účel použitia kapitálových výdavkov v kapitole Ministerstva obrany SR z rokov 2018 až 2021 vo výške takmer 22,9 mil. eur sa mení.

Obrnené vozidlá

Cieľom je zabezpečenie časti finančných prostriedkov k vytvoreniu základného balíka kapitálových výdavkov k umožneniu uzavretia zmluvy s víťazom tendra pre obstaranie pásových bojových obrnených vozidiel a pásových obrnených vozidiel. Zvyšná časť potrebnej platby bude zabezpečená z kapitálových výdavkov alokovaných na iných projektoch ministerstva. Rozhodla o tom vláda SR na dnešnom rokovaní.

Povodný plán bol iný

Pôvodne mali byť financie použité v podprogramoch programu Rozvoja obrany, a to rozvoj výzbroje, techniky a materiálu, ako aj rozvoj komunikačných a informačných systémov. V rámci programu Obrana mali ísť výdavky na správu nehnuteľného majetku, velenie a zaručovanie obrany.

Dôvodom pre zmenu použitia týchto výdavkov je skutočnosť, že finančné prostriedky nie je možné z časového hľadiska použiť na pôvodný účel v dôsledku prebiehajúcich prípravných procesov alebo súvisiacich skutočností uvedených v Analýze vplyvov na rozpočet verejnej správy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie