• Dnes je: Utorok 23. apríla 2024 meniny má Vojtech

Kandidát na predsedu BSK Ján Mažgút vytkol Jurajovi Drobovi nedostatky vo verejnej doprave

Kandidát na predsedu BSK Ján Mažgút vytkol Jurajovi Drobovi nedostatky vo verejnej doprave

V dnešnej predvolebnej diskusii to uviedol na margo svojho protikandidáta, súčasného predsedu BSK Juraja Drobu.

6.10.2022 (Webnoviny.sk) - Za najväčší nedostatok súčasného vedenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) považuje kandidát na predsedu BSK Ján Mažgút (Smer-SD, SNS) verejnú dopravu. V dnešnej predvolebnej diskusii Plus 7 dní Karty na stôl to uviedol na margo svojho protikandidáta, súčasného predsedu BSK Juraja Drobu (SaS, PS, Team Bratislava). „Najväčším zlyhaním je prímestská autobusová doprava, resp. verejná doprava ako taká," uviedol Mažgút. Podľa neho sú obyvatelia kraja chlácholení tým, že prímestská doprava je komfortná, čo však podľa neho nie je pravda.

Preblematický spoj do Rajky

Droba si stojí za tým, že v prípade obstarávania dopravcu prímestskej autobusovej dopravy v BSK prebehlo všetko podľa pravidiel a problémy, ktoré spočiatku nastali, kraj nemohol ovplyvniť a snažil sa ich zmierniť a komunikovať. Novým dopravcom sa stala v novembri minulého roka spoločnosť Arriva Mobility Solutions, ktorá mala v prvých mesiacoch problémy s nedostatkom vodičov. Dnešná situácia s prímestskou dopravou v kraji je podľa Drobu stabilizovaná a výpadky spojov predstavujú menej ako jedno percento, pričom pri predošlom dopravcovi to bolo približne 1,5 percenta.

Obaja kandidáti sa zhodli na tom, že hlavným problémom dopravy v kraji je železničná doprava, ktorá je však v rukách štátu. Mažgút ďalej skritizoval, že nový dopravca prevádzkuje cezhraničnú autobusovú linku len do rakúskeho Hainburgu, nie však do maďarskej Rajky. „Vyzerá to, ako keby obyvatelia BSK žili len v Hainburgu. Nemyslím si, že sú viac cenní, ako obyvatelia, ktorí žijú v Rajke," poznamenal Mažgút s tým, že linku do Hainburgu tvorí 17 párov spojov denne, v Bratislave stojí tento spoj na troch zastávkach a v Hainburgu na šiestich. Naopak do Rajky premáva spoj iba z bratislavskej Petržalky. „Ľudia sú pri cestovaní do Rajky odkázaní maximálne na vlakovú dopravu, pričom posledný spoji ide o 18:49," zdôraznil Mažgút.

Čakanie na maďarskú stranu

Droba uviedol, že tento problém nepovažuje za kľúčový problém BSK, napriek tomu sa k nemu vyjadrí. „Na rozdiel od Rajky sme v rakúsku okamžite našli partnera na úrovni regiónu Dolné rakúsko a tiež na úrovni mesta Hainburg," vysvetlil Droba s tým, že spolu s hlavným mestom sa BSK dohodol na delení nákladov.

„Bohužiaľ na maďarskej strane zatiaľ partnera nemáme," poznamenal Droba s tým, že zatiaľ sa nedopracovali k tomu, že by bola maďarská strana ochotná na takúto dopravu prispieť. „Komunikujeme s maďarskou stranou a akonáhle maďarská strana prikývne na akýkoľvek typ partnerstva, ideme do toho," uzavrel Droba.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 23. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 23 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

V práci sa vám konečne otvoria nové šance. Mali by ste ich využiť najlepšie, ako len viete. Trochu húževnatosti a výsledky predbehnú očakávanie.

Býk 21.4. - 21.5.

Záležitosti tvojho srdca, ktoré sa zdali doteraz pomýlené sa začínajú prejavovať opäť ako reálne. Treba sa len viac angažovať a vyliezť zo svojej ulity.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozčaruje vás niečie rozhodnutie, ale nezúfajte. Aspoň už konečne budete vedieť, na čom ste. Ak porozmýšľate, prídete na to, že malo prísť už skôr.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes sa nebudete cítiť celkom vo svojej koži, čo sa prejaví striedaním nálad. Nedajte sa ovplyvniť momentálnou náladou na neuvážené činy, ktoré by ste neskôr mohli ľutovať.




Všetky Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie