• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kamenický: Je škandalózne a absurdné, že šéfka spravodajstva RTVS odišla z práce po odvysielaní Ficovho prejavu

Kamenický: Je škandalózne a absurdné, že šéfka spravodajstva RTVS odišla z práce po odvysielaní Ficovho prejavu

Uviedol to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

20.11.2022 (Webnoviny.sk) - Je škandalózne a absurdné, že šéfka spravodajstva RTVS odišla z práce po odvysielaní prejavu predsedu strany Smer-SD na spravodajskom kanáli RTVS. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický.

Moderátor Marek Makara doplnil, že Mária Hlucháňová ponúkla svoju funkciu sama a prečítal i stanovisko riaditeľa RTVS, ktorý označil toto vysielanie za nešťastné počas 17. novembra.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) sa pripojil s tvrdením, že ich stranícke prejavy sa nikdy nevysielali. Je toho názoru, že by sa mali vysielať všetky stranícke snemy, alebo potom žiadne.

Vedenie RTVS by malo podľa Galla vysvetliť, prečo po odvysielaní prejavu Fica „padali hlavy“

Predseda rady RTVS Igor Gallo sa rozhodol zatiaľ nekomentovať personálne zmeny v sekcii spravodajstva a publicistiky. Podľa jeho slov nemá dostatok relevantných informácii a hlavne, je to plne v kompetencii generálneho riaditeľa RTVS.

Rozličné reakcie

Gallo verí, že existuje plán B na zastabilizovanie situácie, nakoľko dochádza čas. Vedenie RTVS by malo vysvetliť, prečo odvolalo zodpovedných pracovníkov,pretože to vyvolalo množstvo rozličných reakcií, uvádza vo svojom stanovisku predseda Rady RTVS.

Predseda rady RTVS sa témou bude zaoberať na najbližšom zasadnutí rady. Bude ho zaujímať procesná stránka celej veci, širší kontext a nastavenie do budúcnosti. Ide o veľmi citlivú situáciu, z ktorej telerozhlas, žiaľ, vyjde ako porazený.

Veľké reputačné škody

Ak ale nedokáže ani jednoznačne vyargumentovať, že problémom nebolo odvysielanie prejavu konkrétneho politika, ale nevhodne zvolená dramaturgia, môže to napáchať veľké reputačné škody v súvislosti s vnímaním nezávislosti RTVS.” uzavrel predseda rady RTVS Igor Gallo.

Personálne zmeny vo verejnoprávnej televízii súvisia so štvrtkovým vysielaním spravodajského programu: 24, na ktorom RTVS odvysielala prejav Roberta Fica zo snemu strany Smer-SD. Po vlne kritiky rezignovala riaditeľka spravodajstva a publicistiky Mária Hlucháňová. Vedením redakcie bol poverený moderátor a novinár Miroslav Frindt.

Fico: Demokracia na Slovensku funguje len vtedy, keď súhlasíte s „duchovnými bezdomovcami“

Neexistuje väčšie opľutie štátneho sviatku slobody a demokracie, ako vyhodenie novinárov za to, že nechali odvysielať prejav opozičného politika, uviedol v tlačovej správe reakcii na personálne čistky v spravodajstve verejnoprávnej televízie RTVS predseda Smer-SD Robert Fico.

"Duchovní bezdomovci"

„Stojím tu symbolicky pred Slavínom, ktorý skrýva tisíce životov. Zomierali pod červenou zástavou s päťcípou hviezdou. A tú chcú teroristi histórie Slavínu vziať. Tak ako teroristi pravdy chcú zakázať opozícii hovoriť pravdu o Slovensku," informoval Fico.


Predsedu strany zaujíma, kto prinútil šéfa RTVS vyhodiť celé vedenie spravodajstva. Demokracia na Slovensku podľa jeho vyjadrenia funguje len vtedy, keď súhlasíte s "duchovnými bezdomovcami" ako je prezidentka SR, členovia vlády a novinári, ako Bárdy, Vagovičová, Kerna či Tódová a mnohí iní.

Slniečkárske videnie sveta

„Vládni politici a prezidentka ukázali, ako si vážia slobodu, slobodu prejavu a slobodu prejavu opozičného lídra. Dnešný útok na vedenie spravodajstva RTVS pre môj prejav na smene Smeru -SD je hanebný, je hrubým pošliapaním práva na slobodu názoru a prejavu, zodpovedá primitívnemu slniečkárskemu videniu sveta – kto nie je s nami, je proti nám. Táto nehanebnosť, tento nedemokratický vulgarizmus podobný eštebáckym a fašistickým metódam, vojde čiernym písmom do kroniky moderných slovenských dejín," uzavrel predseda strany Smer - SD.


V RTVS vyhodili vedenie spravodajstva potom, čo, počas štátneho sviatku 17. novembra, naživo odvysielala príhovor na sneme najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany Smer - SD.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie