• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kaliňák nerozumie výzve Pellegriniho k odchodu Fica, mali by hlasovať o spoločnej dohode

Kaliňák nerozumie výzve Pellegriniho k odchodu Fica, mali by hlasovať o spoločnej dohode

Ak niečo potrebuje premiér Igor Matovič, tak je to podľa europoslanca Číža verejné pretriasanie Smeru-SD.

27.5.2020 (Webnoviny.sk) - Podpredseda strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Kaliňák hovorí, že neporozumel výzve Petra Pellegriniho, aby Robert Fico odišiel z čela strany. Ak sa má podľa Kaliňáka o niečom v strane hlasovať, tak o spoločnej dohode Fica a Pellegriniho.

Europoslancovi a členovi Predsedníctva Smeru-SD Miroslavovi Čížovi je celej veci ľúto a krok Pellegriniho označil za „veľmi nešťastný“. Exminister financií a člen Predsedníctva Smeru-SD Ladislav Kamenický na sociálnej sieti uviedol, že namiesto toho, aby sa strana sústredila na tvrdú opozičnú prácu, zaoberá sa sama sebou.

Chce nahradiť Fica

Pellegrini už po parlamentných voľbách naznačil ambíciu nahradiť Fica na čele strany. V poslednom období ju aj otvorene prejavil s tým, že by sa mal konať snem strany skôr ako koncom roka. Fico najskôr verejne odkazoval, že chce naďalej viesť Smer-SD. Na tlačovej besede v utorok 26. mája hovoril o potrebe zmien v strane a že tu nie je na to, aby „sa bil o nejaké funkcie“. O niekoľko hodín neskôr Pellegrini vyzval Fica, aby opustil predsednícku stoličku.

Podpredseda strany Kaliňák tvrdí, že včerajšiu tlačovú besedu Fica vnímal ako podanú ruku Pellegrinimu vrátane odkazu, že Fico je pripravený zmeniť „vzorec svojho správania sa a postavenia“.

Myslím si, že hovorím za mnohých. Ak chceme o niečom v Smere-SD hlasovať, ako bolo dvadsať rokov zvykom, tak sa má hlasovať o spoločnej dohode medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim. Všetko ostatné je proti jednote Smeru-SD,“ povedal pre agentúre SITA Kaliňák. Podľa neho v situácii, kedy sa krajina rúti do ekonomickej katastrofy a sú navrhované zákony, ktoré upierajú občianske práva a slobody, opozícia musí byť jednotná.

Verejné pretriasanie

Podľa europoslanca Číža Slovensko potrebuje zmysluplnú opozíciu a jednotný fungujúci Smer-SD, ktorý bude ukazovať, ako sa má viesť slušný, racionálny a konštruktívny zápas. „Ak niečo potrebuje premiér Igor Matovič (OĽaNO), tak je to verejné pretriasanie Smeru-SD. Veď máme v strane stanovy a dodržiavanie pravidiel v Smere-SD bolo základom toho, prečo strana dvadsať rokov vydržala jednotná,“ povedal Číž.

Podľa poslanca Kamenického cieľom neprajníkov je rozdeliť stranu na súperiace tábory. „Mnohí poprední smeráci už asi zabudli, aké príležitosti im dal práve Robert Fico a čím sú dnes. A potom jemu, ktorý stranu Smer-SD založil a vybudoval, cez médiá odkázať, aby si zbalil veci a ‚nezavadzal, je pre mňa neprijateľné,“ napísal na sociálnej sieti Kamenický.

Viac k téme: dohoda

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie