• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Jedna z ukrajinských brigád možno dosiahla na okraji Bachmutu väčší prielom a tvrdí, že pritom zabila desiatky Rusov

Jedna z ukrajinských brigád možno dosiahla na okraji Bachmutu väčší prielom a tvrdí, že pritom zabila desiatky Rusov

Šéfovia brigády uviedli, že prielom dosiahli v oblasti širokej asi 2000 metrov a hlbokej zhruba 700 metrov.

18.5.2023 (SITA.sk) - Jedna z ukrajinských jednotiek tvrdí, že dosiahla väčší prielom na západnom okraji mesta Bachmut. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Tretia samostatná útočná brigáda uviedla, že nedávne „útočné akcie“ jej pomohli vybojovať si silnú pozíciu pred očakávanou ukrajinskou protiofenzívou.

Výrazný zásah do ruských záloh

Ukrajinskí bojovníci tvrdia, že zabili najmenej 50 ruských vojakov a ďalších 100 zranili, pričom ďalších štyroch Rusov zajali. Brigáda uviedla, že to výrazne zasiahlo nepriateľské zálohy v oblasti. CNN nemôže nezávisle overiť tvrdenia brigády.

Ukrajinské sily v posledných dňoch viackrát tvrdili, že zaznamenali postup v niekoľkých oblastiach v okolí Bachmutu a to napriek tomu, že sa dostali pod silnú paľbu ruských jednotiek.

Vagnerovci sú naďalej v meste

Veliteľ žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin vo štvrtok tvrdil, že jednotky ruskej armády sa stiahli v oblasti severne od Bachmutu a nechali odkryté pozície jeho vlastných bojovníkov.

Prigožin však taktiež uviedol, že jeho bojovníci v samotnom meste naďalej sú v uliciach a budovách pozdĺž západného okraja Bachmutu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie