• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Je koalícia zrelá na rozpad? Heger nemá rovnaký názor ako Matovič

Je koalícia zrelá na rozpad? Heger nemá rovnaký názor ako Matovič

Igor Matovič sa tiež vyjadril, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) bude blokovať akékoľvek zvýšenie daní.

31.5.2022 (Webnoviny.sk) - Premiér Eduard Heger (OĽaNO) nemá obavy, že by súčasná vládna koalícia mala zaniknúť. Reagoval tak na výroky ministra financií a predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča, ktorý v pondelok 30. mája vyhlásil, že koalícia je zrelá na rozpad.

Matovič sa tiež vyjadril, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) bude blokovať akékoľvek zvýšenie daní.

„Je to len jedna z ďalších výziev, ktorým budeme čeliť, ale zvládneme to tak, ako aj všetko ostatné. Čaká nás diskusia o tom, ako nastaviť rozpočet tak, aby zohľadňoval tie potreby, ktoré Slovensko má," povedal. Dodal, že každý koaličný partner by sa mal snažiť o to, aby sa nakoniec dospelo k dohode.

Pellegrini hovorí o vytvorenej temnej koalícii a v referende chce iba jedinú otázku

Opozičná strana Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) vyzýva ostatné politické strany, aby sa ďalšia petícia sústredila na jedinú otázku súvisiacu s referendom o predčasných voľbách. Na tlačovej besede to v pondelok povedal predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.


Podľa neho by sa pri jednom referende vybavila zmena ústavy a aj ukončenie mandátu tejto vlády a vypísanie predčasných volieb. Pellegrini hovorí, že by sa nemali do referenda vnášať ďalšie ideologické otázky, ktoré by mohli odradiť ľudí od účasti. Hlas-SD chce tento týždeň o téme referenda rokovať so stranou Smer – sociálna demokracia.

Vytvorenie temnej koalície

Šéf Hlasu-SD povedal, že politická mapa sa minulý týždeň dramaticky zmenila a na Slovensku sme boli svedkami vytvorenia „temnej koalície“, keď časť súčasnej koalície úzko spolupracovala „s fašistami a s ĽSNS“. Podľa Pellegriniho spolupracovali dvakrát.

Prvý raz pri schvaľovaní balíčka pomoci pre rodiny a druhý raz pri hlasovaní o novom predsedovi Najvyššieho kontrolného úradu, ktorým sa stal Ľubomír Andrassy, ktorý „s opozíciou nemá nič spoločné“.

Matovič si robí vlastné pieskovisko

Pellegrini zdôraznil, že o referende má zmysel hovoriť, hoci by súčasná vláda mala skončiť len niekoľko mesiacov skôr pred riadnymi voľbami. Tie by sa mali uskutočniť niekedy vo februári 2024.


Ako uviedol predseda Hlasu-SD, minister financií Igor Matovič (OĽaNO) si robí zo Slovenska „vlastné pieskovisko“, keď jeden deň je ministrom zdravotníctva, druhý deň ministrom školstva a premiér Eduard Heger (OĽaNO) je len „jeho poskok“, ktorý sa v zásadných otázkach nevie ozvať.

Tisícky vyzbieraných podpisov

Opozícia vlani vyzbierala takmer 600-tisíc podpisov za referendum o predčasných voľbách. Ústavný súd po tom, čo sa naň obránila prezidentka Zuzana Čaputová, rozhodol, že referendová otázka o predčasných voľbách nie je v súlade s ústavou.

Následne hlava štátu oznámila, že referendum o skrátení volebného obdobia vyhlási, ak parlament v tejto veci zmení ústavu a požiada o jeho vyhlásenie.

Neschválili Svrčekovu iniciatívu

Tento rok v januári predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolal okrúhly stôl strán k téme referenda o skrátení volebného obdobia. Z koalície sa na ňom však zúčastnil len on.


V polovici februára tohto roka poslanec Sme rodina Miloš Svrček navrhol zmeniť ústavu tak, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie parlamentu ústavným zákonom alebo referendom. Jeho legislatívnu iniciatívu však parlament neschválil.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie