• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Jaroslav Baška ohlásil kandidatúru na trenčianskeho župana, má podporu viacerých strán

Jaroslav Baška ohlásil kandidatúru na trenčianskeho župana, má podporu viacerých strán

Súčasný župan chce pri riadení kraja využiť svoje skúsenosti z predchádzajúcich volebných období.

1.7.2022 (Webnoviny.sk) - Necelé štyri mesiace pred jesennými spojenými voľbami do samospráv obcí a krajov Jaroslav Baška definitívne potvrdil svoj záujem pokračovať vo funkcii predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). V poradí svoju tretiu kandidatúru oznámil na piatkovom tlačovom brífingu na Trenčianskom hrade.

Eurofondové projekty

„V prvom rade sa chceme sústrediť na implementáciu eurofondových projektov, keďže projektové obdobie končí v roku 2023. Máme rozpracované projekty za 70 miliónov eur, ktoré potrebujeme dokončiť, aby sme kraj posunuli opäť dopredu," poznamenal Baška.

Bašku popri materskej politickej strane Smer-SD budú vo voľbách podporovať aj strana Hlas - sociálna demokracia, hnutie Sme rodina a Slovenská národná strana. Na tlačovom brífingu predstavil aj kandidátov na poslanecké miesta v krajskom zastupiteľstve.

Kandidát od Kotlebovcov

Baška je vo funkcii predsedu TSK druhé volebné obdobie, vo voľbách v roku 2017 získal v konkurencii ďalších šiestich kandidátov takmer 50 percent hlasov.

Kandidatúru na predsednícky post v TSK už dávnejšie ohlásil trenčiansky krajský predseda Kresťanskodemokratického hnutia Peter Máťoš a o dôveru voličov sa mieni uchádzať aj Anton Kysel ako kandidát strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie