• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Investor rešpektuje podmienky župy a Bratislavy pri premene Istropolisu

Investor rešpektuje podmienky župy a Bratislavy pri premene Istropolisu

Orgány hlavného mesta a BSK vyhlásili, že sú premene Istropolisu otvorení, majú však podmienky.

18.2.2021 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Immocap tvrdí, že rešpektuje podmienky hlavného mesta a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) k budúcej podobe Istropolisu na Trnavskom Mýte. „Investor projektu Nový Istropolis, developerská spoločnosť Immocap, víta konštruktívny postoj Magistrátu hlavného mesta Bratislavy a BSK k premene bývalého Domu odborov na Trnavskom mýte," uvádza spoločnosť.

Orgány hlavného mesta a samosprávneho kraja vyhlásili, že sú premene Istropolisu otvorení, majú však podmienky.

Relevantné pripomienky samospráv

Developer považuje pripomienky samospráv za relevantné a dialóg s mestom, samosprávnym krajom a mestskou časťou Nové mesto vníma ako kľúčový pre úspešnosť projektu. „Jeho ambíciou je premeniť schátranú a mŕtvu zónu na Trnavskom mýte na vitálnu štvrť, ktorej bude dominovať multifunkčná kultúrno-kongresová sála z dielne renomovaných spoločností," uviedol investor.

Immocap v závere minulého roka predložil štúdiu – investičný zámer Nový Istropolis na posúdenie odborným útvarom magistrátu hlavného mesta. Mesto na jeho základe vydá stanovisko k investičnému zámeru, pričom kľúčové bude zachovanie kultúrnej funkcie v území, čo je zároveň požiadavkou BSK aj mestskej časti Nové mesto.

Prepojenie projektu na výstavbu železničnej stanice

Už pri nadobudnutí Istropolisu vo verejnej súťaži sme sa zaviazali, že kultúrno-spoločenskú funkciu nielen zachováme, ale povýšime ju na úroveň 21. storočia a to riešením, ktoré zaradí Bratislavu na úroveň kultúrnych európskych metropol. Všetky podmienky magistrátu, vrátane zachovania podielu občianskej vybavenosti, rešpektujeme a budeme sa usilovať o to, aby v spolupráci s mestom, BSK a mestskou časťou vznikol projekt, ktorý bude obľúbeným miestom Bratislavčanov,“ povedal CEO spoločnosti Immocap Martin Šramko.


Jednou z požiadaviek BSK je aj prepojenie projektu na budúcu výstavbu železničnej stanice Filiálka. „Na našej strane urobíme všetko pre to, aby sme vytvorili priestor pre budúce riešenie Filiálky, ktorá má aj z nášho pohľadu potenciál zásadným spôsobom prispieť k zlepšeniu dopravnej situácie v Bratislave,“ uzavrel Šramko.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie