• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Investície Volkswagenu sú internou záležitosťou, podľa Sulíka nevie Slovensko do rozhodovania zasiahnuť

Investície Volkswagenu sú internou záležitosťou, podľa Sulíka nevie Slovensko do rozhodovania zasiahnuť

Minister hospodárstva však bratislavskej fabrike prisľúbil, že Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu jej plne plne nápomocná.

17.3.2021 (Webnoviny.sk) - Rozhodnutie o umiestnení medializovanej investície koncernu Volkswagen je aktuálne čisto interné a Slovensko v tejto fáze nevie do tohto procesu zasiahnuť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík.

„Je natoľko interné, že my zvonka nevieme byť nápomocní," zhrnul. Zároveň potvrdil, že s vedením slovenskej fabriky je dohodnutý, že v prípade potreby mu bude k dispozícii nielen Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu, ale aj rezort hospodárstva.

Volkswagen chce do roku 2030 vybudovať v Európe šesť závodov na výrobu batérií, uvažuje pritom medzi Českom, Poľskom a Slovenskom. České ministerstvo priemyslu a obchodu už rokovania potvrdilo.

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu a jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 miliardy eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie