• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Intenzívne búrky si vyžiadali zásahy hasičov v Prešovskom kraji, podnikli zhruba 25 výjazdov

Intenzívne búrky si vyžiadali zásahy hasičov v Prešovskom kraji, podnikli zhruba 25 výjazdov

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili starostovia v Malom Šariši aj Lenartove, kde je neprejazdná cesta prvej triedy.

11.7.2021 (Webnoviny.sk) - Viacero výjazdov hasičov v rôznych okresoch Prešovského kraja si v nedeľu vyžiadali intenzívne popoludňajšie búrky. Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, od 14-tej hodiny zaznamenali hasiči celkovo zhruba 25 výjazdov.

„Všetko to boli technické výjazdy ako odstraňovanie prekážok, spadnuté stromy, zaliaty rodinný dom, kde sme odčerpávali vodu a podobne,“ konkretizoval zásahy operačný dôstojník.

Najviac zasiahnutou bola podľa neho severovýchodná oblasť kraja. V okrese Vranov n/Topľou zasahovali hasiči v Novej Kelči, Čemernom, ale aj samotnom Vranove na Staničnej a Hronského ulici. Zlá situácia bola aj v obci Lenartov v okrese Bardejov.

Voda v obci Lenartov

Ako pre agentúru SITA uviedla starostka obce Lenartov Jana Bľandová, následkom dažďa sa behom desiatich minút prívalová voda dostala až do obce. Vyhlásiť musela III. stupeň povodňovej aktivity.

„Prívalová voda priniesla nánosy bahna, stromov, konárov, voda sa vyliala na hlavnú cestu, zatopilo priekopy, dvory a pivnice rodinných domov. Zaliaty je celý nižný koniec obce, ide o zhruba 15 domov. Premávka na ceste prvej triedy je zastavená. Nemožno sa dostať ani smerom na Starú Ľubovňu, ani na Bardejov, obchádzka nie je. Máme tu ťažkú techniku, robíme čo sa dá, aby sme cestu sprejazdnili čo najskôr,“ uviedla tesne pred 20-tou hodinou starostka, ktorá zvolala krízový štáb.

Na mieste sú zástupcovia Okresného úradu v Bardejove, Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí.

Problémy aj v Malom Šariši

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásil aj starosta Malého Šariša (okres Prešov) Stanislav Mathia. Ako uviedol pre agentúru SITA, po zhruba polhodinovom daždi v obci zatopilo zhruba 12 rodinných domov a záhrad. Zaplavené boli aj miestne komunikácie.


Vodu odčerpávajú hasiči z Prešova aj dobrovoľní miestni hasiči. Problémom podľa starostu je, že obcou preteká zberný potok, ktorý odvádza vodu z diaľnice. Nepomohlo ani zväčšenie prietoku mosta.

„Potoky v obci sú postavené na 20-ročnú vodu. Pokiaľ sa nezmenia podmienky na objem vody, budeme pri každej búrke tŕpnuť, či sa niečo nestane. Potrebujeme zväčšiť koryto potoka,“ uviedol Mathia s tým, že v tejto súvislosti chce hľadať riešenie s predstaviteľmi SVP aj Národnej diaľničnej spoločnosti.


Odporúčame:

Počasie na 10 dní




počasie



Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie