• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Iniciatíva vyzbierala počas pandémie viac ako milión eur, pomáha zdravotníkom a ľuďom v prvej línii

Iniciatíva vyzbierala počas pandémie viac ako milión eur, pomáha zdravotníkom a ľuďom v prvej línii

Tím z Iniciatívy Kto pomôže Slovensku vytvoril na základe získaných skúseností aplikáciu, ktorú spustí budúci týždeň.

22.5.2020 (Webnoviny.sk) - Iniciatíva Kto pomôže Slovensku vyzbierala za vyše dva mesiace viac ako 1,3 milióna eur na pomoc zdravotníkom a ľuďom v prvej línii v boji s koronavírusom. Agentúru SITA o tom informovala manažérka zo spoločnosti Seesame Michaela Lukovičová.

Podporili odberové miesto na testovanie

Iniciatíva Kto pomôže Slovensku ukončuje získavanie finančných prostriedkov na pomoc zdravotníkom a ľuďom v prvej línii a presmeruje pomoc k efektívnemu prepájaniu potrieb nielen zdravotníkov, ale aj ostatných zraniteľných skupín, komunít a pomáhajúcich organizácií s tými, ktorí pomôcť môžu a chcú," doplnila.

Viac o téme: Koronavírus

Za vyzbierané finančné prostriedky zabezpečila iniciatíva viac ako 268-tisíc rúšok a respirátorov, približne 6 300 ochranných oblekov a vyše 245-tisíc párov rukavíc. Zabezpečili tiež dezinfekciu, viac ako 932 bezkontaktných teplomerov či germicídne žiariče, čističe vzduchu a prístroje, ktoré budú slúžiť aj po skončení krízy. Zároveň pomohla spustiť iniciatívu Hovorme o tom. Ide o systém dostupnosti psychologickej pomoci v spolupráci s Ligou za duševné zdravie a psychológmi. Iniciatíva tiež podporila odberové miesto na testovanie v spolupráci so Slovenským Červeným krížom v Banskej Bystrici.

Spustia aj aplikáciu

Zostávajúce finančné prostriedky použijeme na nákup germicídnych žiaričov, ktoré zabezpečujú dezinfekciu priestorov a z terénu boli veľmi žiadané. Sú veľmi potrebné dnes, aby sa zdravotnícke a sociálne zariadenia mohli účinne chrániť pred nákazou a budú potrebné v prípade ďalšej potenciálnej vlny nákazy,“ vysvetlila Lukovičová.

Podľa iniciatívy je teraz dôležité sústrediť sa na zmierňovanie dôsledkov koronakrízy v rôznych oblastiach – od zlepšovania pripravenosti zdravotníctva, ekonomických dôsledkov či pomoci zraniteľným skupinám. „V tomto procese budú okrem iného hrať dôležitú úlohu aj neziskové organizácie, ktoré budú v nasledujúcom období potrebovať kontinuálnu pomoc dobrých ľudí a darcov,“ dodala Lukovičová.

Cieľom aplikácie je prepájať ľudí, firmy a organizácie, ktoré pomoc ponúkajú a žiadajú.

Viac k téme: COVID-19, Koronavírus, Kto pomôže Slovensku

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie