• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Iba 27 percent Slovákov je spokojných s vývojom po roku 1989, najspokojnejší sú mladí narodení po revolúcii

Iba 27 percent Slovákov je spokojných s vývojom po roku 1989, najspokojnejší sú mladí narodení po revolúcii

Ľudia v Česku hodnotia vývoj po Nežnej revolúcii pozitívnejšie ako Slováci.

17.11.2021 (Webnoviny.sk) - S doterajším vývojom po 17. novembri 1989 je na Slovensku spokojných 27 percent ľudí. Vyplýva to z celoročného kontinuálneho prieskumu agentúry Median SK, ktorý sa uskutočnil na vzorke 8 000 respondentov. V tlačovej správe o tom informoval analytik agentúry Michal Mislovič.

Najspokojnejší sú mladí vo veku od 18 do 24 rokov

Celkovo 31 percent opýtaných má k vývoju udalostí po Nežnej revolúcii neutrálny postoj a 37 percent opýtaných nie je s ponovembrovým vývojom spokojných. Päť percent opýtaných sa k otázke nevedelo vyjadriť.

Prieskum ukázal, že častejšie spokojní sú s vývojom udalostí po Nežnej revolúcii mladí ľudí a nespokojnosť s vývojom udalostí je vyššia u starších ľudí. Najspokojnejšou je veková skupina od 18 do 24 rokov, teda respondenti, ktorí sa narodili po Nežnej revolúcii.

Kým vo vekovej skupine od 18 do 24 rokov je s vývojom spokojných 36 percent opýtaných, vo vekovej skupine od 65 do 79 rokov pociťuje spokojnosť 24 percent respondentov.

Česi hodnotia vývoj pozitívnejšie ako Slováci

Celkovo 33 percent opýtaných si myslí, že situácia na Slovensku je teraz lepšia ako pred revolúciou. Ďalších 31 percent má v otázke neutrálny postoj a 31 percent ľudí si myslí, že pred 17. novembrom 1989 bola situácia lepšia. K otázke sa nevedelo vyjadriť päť percent respondentov.

Z prieskumu vyplýva, že 34 percent ľudí si myslí, že ťažkosti, ktoré spoločnosť zažívala po Nežnej revolúcii, boli nevyhnutné. Ďalších 35 percent ľudí zastáva neutrálne stanovisko a 26 percent opýtaných si myslí, že vzniknuté ťažkosti po novembri 89 neboli nevyhnutné. K otázke sa nevedelo vyjadriť päť percent opýtaných.

Prieskum na vzorke 15 000 respondentov uskutočnila agentúra Median SK aj v Českej republike. Jeho výsledky ukázali, že ľudia v Česku hodnotia vývoj po Nežnej revolúcii pozitívnejšie. Celkovo je s ním spokojných 30 percent opýtaných, nespokojných 32 percent opýtaných a neutrálne ho hodnotí 36 percent respondentov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie