• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Hranice Austrálie by sa mali otvoriť skôr ako na konci roka, rozhodujúci je počet zaočkovaných

Hranice Austrálie by sa mali otvoriť skôr ako na konci roka, rozhodujúci je počet zaočkovaných

Reštrikcie krajina zmierni po úplnom zaočkovaní 80 % obyvateľstva vo veku nad 16 rokov.

28.9.2021 (Webnoviny.sk) - Austrálsky premiér očakáva, že jeho krajina otvorí hranice oveľa skôr ako na konci roka. Austrálska vláda schválila zmiernenie prísnych reštrikcií pri cestovaní do zahraničia po úplnom zaočkovaní 80 percent populácie vo veku nad 16 rokov.

Viac o téme: Koronavírus

„To sa stane pred koncom roka. Môže sa to stať podstatne skôr,“ povedal austrálsky premiér Scott Morrison pre americkú televíznu stanicu CBS.

V Novom Južnom Walese, ktorý je najľudnatejším austrálskym štátom a zároveň najviac postihnutým pandémiou ochorenia COVID-19, bude viac ako 90 percent cielenej vekovej skupiny zaočkovaných do konca novembra. Povedala to premiérka Nového Južného Walesu Gladys Berejiklianová.

Zmiernenie lockdownu v Sydney by malo prísť 11. októbra po tom, ako bude úplne zaočkovaných 70 percent obyvateľstva Nového Južného Walesu, konštatovala Berejiklianová. Od prvého decembra by sa protipandemické reštrikcie v tomto austrálskom štáte nemali týkať úplne zaočkovaných ľudí.

Hlavná zdravotníčka štátu Kerry Chantová predpokladá, že zaočkovať sa nakoniec podarí až 92 percent jeho obyvateľstva. Tempo vakcinácie v Novom Južnom Walese je v rámci Austrálie druhé najrýchlejšie po Teritóriu austrálskeho hlavného mesta.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie