• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Hráči z KHL nebudú hrať za Slovensko na MS v hokeji 2023, dvere do reprezentácie majú zatvorené

Hráči z KHL nebudú hrať za Slovensko na MS v hokeji 2023, dvere do reprezentácie majú zatvorené

Poltucet v neoficiálnom kempe pred svetovým šampionátom sa už pripravuje v Bratislave.

27.3.2023 (SITA.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia mužov už začala s prípravou na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku. Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), zatiaľ neoficiálny kemp v Bratislave pod vedením trénerov Petra Frühaufa a Petra Kosu od pondelka absolvujú šiesti hokejisti - brankári Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek a útočníci Viliam Čacho, Marek Hrivík, Šimon Petráš. Pre tento poltucet sa totiž už skončila sezóna na klubovej úrovni.

Cieľ je jasný

Dôležitou informáciou z prostredia reprezentácie SR je skutočnosť, že do konca aktuálnej sezóny nebudú súčasťou národného tímu hokejisti, ktorí na klubovej úrovni pôsobia v ruskej KHL. Ako referuje HockeySlovakia.sk, tréningy na povedie Peter Frühauf, ktorý je asistentom hlavného kouča Craiga Ramsayho a tiež reprezentačným skautom. Pomáhať mu bude Peter Kosa, ktorý má na starosti trio brankárov.

„Zmyslom tohto kempu je udržať v tempe chlapcov, ktorým sa sezóna predčasne skončila. Po oddychu potrebujú nabrať späť fyzickú silu. V prvom týždni budeme mať troch brankárov a troch korčuliarov. Chlapci potrebujú cítiť ľad, dostať sa do záťaže aj v posilňovni. Budeme striedať jednoduchšie dni a náročnejšími zameranú na kondičnú prípravu. Cieľ je jasný - chceme byť čo najlepšie pripravení na majstrovstvá sveta,“ uviedol Peter Frühauf.

Stopka pre hráčov z KHL

Počet účastníkov kempu sa bude postupne zvyšovať. „Niektorí chalani nám prisľúbili účasť na neoficiálnom kempe aj počas budúceho týždňa. Budeme mať k dispozícii možnosť štrnásť, možno pätnásť hráčov. Oslovíme aj chlapcov, ktorí vypadli vo štvrťfinále play-off extraligy. Dáme im čas, aby si oddýchli, doliečili si drobné šrámy. Mená nám budú pribúdať prakticky každý deň až smerom k prvej oficiálnej nominácii, respektíve finálnej na majstrovstvá sveta,“ dodal Frühauf. Celý realizačný tím reprezentácie bude v akcii od pondelka 10. apríla.

Zástupcovia reprezentácie SR v súvislosti so spomenutou absenciou hráčov z KHL uviedli, že ide o dohodu s hokejistami z tejto súťaže a nie verdikt, ktorým by odsúdili ich pôsobenie v ruskej lige. „Posledné týždne sme viedli dlhú debatu s hráčmi z KHL. Vždy radi a s hrdosťou reprezentovali našu krajinu. Majú výkonnosť na to, aby mohli bojovať o účasť v záverečnej nominácii na majstrovstvá sveta. Počas debát sme dospeli k jednotnému názoru, že pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na majstrovstvá sveta bude lepšie, ak v tejto sezóne hráčov z KHL z účasti na šampionáte vynecháme," uvádza sa stanovisku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie