• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Hospodársky výbor sa bude zaoberať aktuálnym mýtnym tendrom, Kremský zvolal mimoriadne rokovanie

Hospodársky výbor sa bude zaoberať aktuálnym mýtnym tendrom, Kremský zvolal mimoriadne rokovanie

Poslanec parlamentu za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Peter Kremský. Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková

Trvajúcim tendrom na vybudovanie nového elektronického mýtneho systému sa má budúci týždeň zaoberať parlamentný výbor pre hospodárske záležitosti.

Predseda tohto výboru Peter Kremský (OĽaNO) zvolal jeho mimoriadne zasadnutie vo štvrtok 30. júna o 12:00. Informoval o tom v piatok v tlačovej správe.

Všetko má byť transparentné

Na rokovanie hospodárskeho výboru budú pozvaní minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina), generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Vladimír Jacko, ako aj zástupcovia Združenia cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia, Únie autodopravcov Slovenska, Nadácie Zastavme korupciu a občianskeho združenia Slovensko.Digital.

„Verejnosť nesmie mať o obstarávaní nového mýtneho systému najmenšie pochybnosti. Táto vláda sa totiž k správe štátu stavia presne opačne, ako naši predchodcovia – chceme, aby všetko bolo transparentné a ekonomicky výhodné pre občanov,“ povedal Kremský.

Chce, aby na výbore bola hĺbková a poctivá debata, ktorá uspokojivým spôsobom zodpovie verejnosti všetky otázky.

Zločinecká sieť v českom dopravnom podniku

Predseda hospodárskeho výboru pripomenul aktuálny prípad u západných susedov, kde podľa neho česká polícia odhalila zločineckú sieť v pražskom dopravnom podniku.

„Nie je náhodou, že medzi hlavných podozrivých kriminalisti zaradili aj niekdajšieho šéfa slovenského železničného Carga, ktorý ho za vlády Smeru priviedol na pokraj krachu. A rovnako nie je náhoda, že tento človek pôsobil ako pravá ruka strojcu mýtneho megapodvodu Ľubomíra Vážneho,“ dodal Kremský.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie