• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Hlas-SD vylúčil z možnej spolupráce Kotlebovcov a OĽaNO, „Obyčajní“ sú podľa Pellegriniho stelesnením zlyhaní

Hlas-SD vylúčil z možnej spolupráce Kotlebovcov a OĽaNO, „Obyčajní“ sú podľa Pellegriniho stelesnením zlyhaní

Podľa Pellegriniho je OĽaNO stelesnením toho najhoršieho v politike s fatálnymi zlyhaniami.

26.1.2022 (Webnoviny.sk) - Predsedníctvo strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) zakázalo svojim straníckym štruktúram uzatvoriť koalície alebo spoluprácu v komunálnych a regionálnych voľbách so stranou Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) a s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

OĽaNO stelesňuje fatálne zlyhania

Zároveň Hlas-SD vylúčil spoluprácu s ĽSNS a OĽaNO aj po parlamentných voľbách. Na tlačovej besede Hlasu-SD to povedal jeho predseda Peter Pellegrini a dodal, že v miestnych a regionálnych voľbách majú okrem týchto dvoch subjektov štruktúry strany voľnú ruku a môžu uzatvárať „pestré koalície“.

Hlas-SD vylučoval zo spolupráce len ĽSNS. Teraz pridal aj vládne hnutie OĽaNO. Podľa Pellegriniho je OĽaNO stelesnením toho najhoršieho v politike s fatálnymi zlyhaniami. Vládne hnutie Igora Matoviča označil za schránkovú firmu, ktorá nemá ani len kanceláriou so svojou menovkou.

„Je to strana jedného muža,“ vyhlásil Pellegrini s tým, že existuje len na to, aby sa „tučné“ štátne dotácie prelievali do súkromného vrecka. Matovič podľa šéfa Hlasu-SD zlyhal odborne aj ľudsky. Ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO) označil za vojnového štváča.

Neexistujúca ministerka kultúry

Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽaNO) je podľa Pellegriniho zrelý na demisiu za kauzu dotácií pre ošípané. Ministerku kultúry Natáliu Milanovú (OĽaNO) považuje za „neexistujúcu“.

Hlas-SD chce podľa jeho predsedu vyvinúť maximálne úsilie v petícii na vypísanie referenda, ktoré sa bude týkať zmeny ústavy, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie aj referendom. Druhá otázka by sa mala týkať cudzích vojenských základní.

Tretiu otázku chce pridať Hlas-SD. Pellegrini tvrdí, že otázka ešte nie je „ustálená“. Mala by sa tykať sociálnej témy. Buď zastropovania veku odchodu do dôchodku, výpočtu minimálnej mzdy alebo trinásteho dôchodku, či garancie rovnakej mzdy pre muža a ženu, ak vykonávajú rovnakú prácu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie