• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Hlas-SD považuje pôsobenie Mikulca vo funkcii za škodlivé pre Slovensko, vyzval ho k dvom veciam (video)

Hlas-SD považuje pôsobenie Mikulca vo funkcii za škodlivé pre Slovensko, vyzval ho k dvom veciam (video)

Hlas-SD považuje každý deň pôsobenia Romana Mikulca vo funkcii za škodlivé pre Slovensko.

27.4.2023 (SITA.sk) - Strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) vyzvala dočasne povereného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), aby poveril zodpovedné osoby urýchleným sprístupnením informačného systému - Centrálna evidencia správnych deliktov a priestupkov pre všetky orgány verejnej moci, ktoré pri výkone verejnej moci používajú, respektíve využívajú údaje z tejto databázy.

Kamerové systémy

Ďalej Mikulca vyzvala, aby poveril zodpovednú osobu vytvorením jednotného centrálneho registra evidencie funkčných kamier a kamerových systémov prevádzkovaných mestami a obcami. Ako ďalej strana informovala v tlačovej správe,

Každý deň sa z médií dozvedáme o kriminalite, tragických udalostiach, poškodzovaní majetku, čo zachytili kamery mestských a obecných polícií. Neboli to však kamery zaplatené touto vládou. Vláda a minister vnútra nedali na kamery v mestách a obciach ani euro," uviedol nezaradený poslanec Národnej rady SR a generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok.

Bezpečná samospráva

Zároveň upozornil, že pod vedením Mikulca sa personálne oslabuje policajný zbor. Strana taktiež berie na vedomie, že minister Mikulec zvolal prvé rokovanie Rady vlády pre prevenciu kriminality, upozornila však, že tak urobil až po troch rokoch a päť mesiacov pred parlamentnými voľbami.


Hlas-SD taktiež považuje za prioritu bezpečnú samosprávu, ktorú chce presadzovať rozširovaním kamerových monitorovacích systémov, podporou susedskej spolupráce mestských a obecných polícií, ale aj zriaďovaním komunálnych pultov ochrany, zriaďovaním protialkoholických izieb a tiež pilotným projektom metropolitných polícií.


Pre nás je bezpečnosť v mestách a obciach, rovnako aj podpora práce mestských a obecných polícií mimoriadne dôležitá. Preto prichádzame s potrebnými, užitočnými a udržateľnými riešeniami v prospech ľudí v mestách a obciach," uviedol expert Hlasu-SD pre samosprávu Michal Kaliňák.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie