• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Hlas-SD pobúrili výroky Matoviča a Naďa o Rašiho vile v Chorvátsku, bude ich riešiť právnou cestou

Hlas-SD pobúrili výroky Matoviča a Naďa o Rašiho vile v Chorvátsku, bude ich riešiť právnou cestou

Za výrokmi ministra a premiéra vidí Hlas-SD zámer poškodiť v očiach verejnosti nielen stranu, ale aj Richarda Rašiho ako jej podpredsedu.

26.1.2021 (Webnoviny.sk) - Mimoparlamentná strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) bude riešiť v trestnoprávnom a občianskoprávnom konaní výroky premiéra Igora Matoviča a ministra obrany SR Jaroslava Naďa (obaja OĽaNO) na adresu Richarda Rašiho (Hlas-SD) v súvislosti s nehnuteľnosťami v Chorvátsku.

Raši nehnuteľnosť v Chorvátsku nikdy nevlastnil

Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Dodala, že vyhlásenia, ktoré odzneli 24. januára v diskusnej relácii televízie Markíza a neskôr na sociálnych sieťach, považujú v strane za klamstvá a ostro sa voči nim vyhradzujú.

„Nikdy som v tejto krajine žiadnu nehnuteľnosť nevlastnil, nevlastním a ani nad tým neuvažujem. V nehnuteľnosti, ktorej fotografia bola zverejnená na sociálnych sieťach Igora Matoviča a Jaroslava Naďa, som nikdy ubytovaný nebol,“ uviedol Raši.

Zdôraznil, že keď v minulosti dovolenkoval v Chorvátsku, vždy bol ubytovaný v hoteloch či v oficiálnych apartmánových domoch určených na prenájom. Doplnil, že za ubytovanie zaplatil obvyklú cenu v danom mieste a v danom čase tak ako každý turista.

Status premiéra Matoviča na Facebooku

Za výrokmi ministra a premiéra vidí Hlas-SD zámer poškodiť v očiach verejnosti nielen stranu, ale aj Rašiho ako jej podpredsedu.


Naď v relácii na Telo hovoril o vile v obci Rogoznica v Chorvátsku, ktorú mal podľa neho vlastniť Raši. Matovič v pondelok 25. januára vo svojom profile na sociálnej sieti uverejnil status, ktorý mal vysvetliť situáciu okolo spomínanej vily.


Podľa daného statusu má byť vila oficiálne prepojená s Jurajom Frajtom, ktorý sa spája aj s kauzou predaja predražených CT prístrojov nemocniciam. V texte sa nachádzajú aj reakcie obyvateľa obci Rogoznica, ktoré podporujú tvrdenie, že ide o Rašiho vilu.

Rašího vila s bazénom v Chorvátsku.

Kto včera pozeral reláciu Na telo, tak bol svedkom tohto výroku ministra obrany Naďa na adresu podpredsedu Smeru, teda Hlasu Rašího:

„Ja vám poviem čo je papalášizmus pán Raši, papalášizmus je mať vilu v Chorvátsku, na ktorú ste si nemohli zarobiť,” a doplnil, že oficiálne ju vlastní Rašiho kamarát zo stredného Slovenska. „Je prepísaná na vášho nominanta z Banskej Bystrice, to vieme,” priblížil minister.


Ide o vilu v mestečku Rogoznica v strede Dalmácie a Raší tvrdí, že si tam len zakaždým prenajímal apartmán.


"Žiadne apartmány tam nie sú! Čo nerozumiete? Opakujem vám to už tretíkrát. Tie vily im patria. Nikto iný tam nechodí" , - strácal s novinármi nervy inak milý Chorvát, ktorý býva v susedstve troch nových, veľkopanských haciend s bazénom pri každej z nich.


Rašiho poznám,“ hovorí chorvátsky sused. „Občas sa u mňa zastaví na pivo. Ale prestaňte už hovoriť nezmysly, že si tu prenajal apartmán."

Vila je oficiálne písaná na Juraja Frajta, ktorý je spojený s viacerými kauzami.

Za jeho najznámejšiu kauzu možno považovať dodanie nehorázne predražených CT prístrojov nemocniciam. Celkové predraženie činí zhruba dva milióny štyri­stotisíc eur! Za takú sumu sa veru dá postaviť pekná vilôčka aj na exkluzívnom mieste rovno pri pláži… A teraz hádajte, kto bol ministrom zdravotníctva, keď nemocnice CT prístroje od Frajta nakupovali. No predsa Richard Raši!

Aj ďalšiu vilu v danom komplexe vlastní Frajt a tretiu vilu dobre známy oligarcha Jozef Brhel.

Špekulovať nad tým, prečo sa Raši chodí dovolenkovať k Frajtovi, nie je potrebné. Keby sa bývalý lekár, minister zdravotníctva a primátor Košíc vytasil s dvojmiliónovou vilou pri mori, voliči by to ťažko predýchavali. Takže prišiel s teóriou že si tam prenajíma apartmán za 1000 kún za noc (asi 130 eur).

Staršia Rogozničanka, ktorá pozná Frajta, Rašiho aj Brhela, pozvala novinárov k sebe domov, aby mali predstavu, ako to s cenami v Rogoznici chodí. Jej zastrčený apartmán vo vnútrozemí ďaleko od mora stojí na noc oveľa viac ako tvrdí Raší, že si platí za luxusnú vilu s bazénom pri mori.

Môže mi niekto vysvetliť, prečo keď sa niekto v politike neskutočne nabalí, tak má potrebu ešte ďalej v politike pôsobiť a otravovať vzduch? Prečo sa neodprace radšej do svojej nakradnutej vily v Chorvátsku ako to urobil napríklad Počiatek? Ja tomu nerozumiem.

No jediný dôvod je asi túžba nakradnúť ešte viac. S Pellegrinim to nebude žiadny problém.


Zdroj Facebook Igor Matovič, Utajený Svedok Osobný blog

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie