• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Hegerova návšteva Ukrajiny vyslala podľa Klusa jasný signál pomoci, podpory a priateľstva

Hegerova návšteva Ukrajiny vyslala podľa Klusa jasný signál pomoci, podpory a priateľstva

Počas oficiálnej návštevy Ukrajiny slovenský premiér Eduard Heger s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom podpísali spoločné vyhlásenie o spolupráci medzi oboma krajinami.

14.11.2021 (Webnoviny.sk) - Návšteva Ukrajiny predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (OĽaNO) v piatok 12. novembra vyslala podľa štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných veci a európskych záležitostí SR Martina Klusa (SaS) danej krajine jasný signál pomoci, podpory a priateľstva.

Vo svojom profile na sociálnej sieti priblížil, že v závere pracovného týždňa v Užhorode počas oficiálnej návštevy Ukrajiny Heger s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom podpísali spoločné vyhlásenie o spolupráci medzi oboma krajinami.

Nápomocné Slovensko

Klus doplnil, že v rámci návštevy zavítal premiér aj do jedinej školy na Ukrajine kde sa vyučuje aj v slovenčine. Súčasťou Klusovho programu bola diskusia o podpore spoločných študijných programov v rámci vysokoškolského vzdelávania na Užhorodskej národnej univerzite.

Štátny tajomník uviedol, že návšteva bola o konkrétnych krokoch, ako chce Slovensko v rámci asociačnej dohody, ktorú Ukrajina podpísala, byť nápomocné tak, aby to bolo prospešné pre obe strany.

„Jedno je isté – keď raz bude Ukrajina v Európskej únii, a ja verím, že sa to v budúcnosti podarí, tak to bude veľký prínos aj pre Slovensko a osobitne východ. Naše partnerstvo je už dnes založené na pevných susedských vzťahoch, vzájomnom rešpekte a spoločných európskych hodnotách,“ doplnil.

Podpora integrácie Ukrajiny do EÚ

Z pohľadu zahraničnej politiky Slovenska na stretnutí jasne zdôraznili, že podporujú nezávislosť, zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc. Zároveň neuznávajú ilegálnu ruskú okupáciu polostrova Krym a mesta Sevastopoľ.

Za obzvlášť dôležité považuje, že slovenská a ukrajinská delegácia sa dohodla aj na ďalšej podpore integrácie Ukrajiny do EÚ s cieľom pomôcť so štandardmi priemyselných produktov alebo v oblasti roamingu. Dodal, že spolupráca je však strategická aj v oblasti energetickej bezpečnosti, dopravy a tranzitu ropy a zemného plynu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie