• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Heger predstavil stranu Demokrati, jej tvárami budú aj Naď a Káčer (video)

Heger predstavil stranu Demokrati, jej tvárami budú aj Naď a Káčer (video)

„Ponúkame umiernenú stredovú politiku, ktorá nebude ľudí otravovať a rozdeľovať. Ponúkame odbornosť a odmietame populizmus,“ povedal Heger.

Na tlačovej konferencie Hegerovej novej strany Demokrati sa zúčastnili štyria ministri jeho súčasnej vlády: minister obrany Jaroslav Naď, minister hospodárstva Karel Hirman, minister zahraničných vecí Rastislav Káčer a minister životného prostredia Ján Budaj.

Prítomní boli aj štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Andrej Stančík a štátny tajomník ministerstva životného prostredia Michal Kiča. Do strany vstupuje aj bývalá šéfka komunikácie Orangeu Andrea Cocherová, či doterajší členovia Spolu, bývalá poslankyňa Andrea Letanovská a právnik Pavel Nechala.

Demokrati sú podľa Eduarda Hegera „alternatívou stredovej demokratickej strany“ a vraví, že rokujú aj s ďalšími demokratmi. „Ponúkame umiernenú stredovú politiku, ktorá nebude ľudí unavovať a rozdeľovať.“ Odmietol Smer aj Hlas.

Na úvodnej tlačovke s ním nebola veľká väčšina poslancov občianskej platformy, ale ani bývalý prezidentský kandidát Robert Mistrík.


Eduard Heger predstavuje päť pilierov svojej strany. Sú nimi zdravé Slovensko, vzdelané Slovensko, bezpečné a sebavedomé Slovensko, silné regióny a občianska spoločnosť a starostlivosť o najzraniteľnejších.


Predsedom Demokratov bude Eduard Heger, podpredsedami Jaroslav Naď, Andrea Letanovská, Andrea Cocherová a Miroslav Kollár. V predsedníctve budú Kristián Čekovský, Peter Markovič, Pavel Nechala, Vladimír Bilčík, Rastislav Káčer a Karel Hirman.


Zmena zdola podporuje stranu Demokrati, povedal jej predseda Ján Budaj. „Potrebujeme pomoc demokratov medzi voličmi,“ vravel. O prípadnom zlúčení oboch strán nehovoril. K Hegerovmu projektu sa prihlásil aj predseda Šance František Oľha.


Heger nechce reagovať na novinársku otázku v čom je problém v OĽaNO, ktoré v pondelok opustil. „Táto tlačová konferencia je venovaná našej vízii,“ vravel s tým, že nebude komentovať ani žiadnu inú stranu.

Premiér Eduard Heger vylúčil, že by sa Demokrati spojili s OĽaNO, vravel však, že rokujú s viacerými ďalšími stranami o možnej spolupráci v rámci tohto projektu. „Určite nehovoríme o žiadnom spájaní s hnutím OĽaNO.“

Eduard Heger nepriamo vylúčil aj tvrdenie Igora Matoviča, že za myšlienkou ich rozchodu stojí predseda OĽaNO. „Toto je víza, ktorú mám ja, ale ktorú nemám len ja, ale aj ľudia za mnou,“ povedal. Na otázku, prečo sa k Demokratom nepripojil Juraj Šeliga, reagoval: „Tam tie rokovania ešte prebiehajú.“



Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie