• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Heger by už ďalšie pozvanie na Ukrajinu prehodnotil a mrzí ho, že jeho rozhodnutie sklamalo ľudí

Heger by už ďalšie pozvanie na Ukrajinu prehodnotil a mrzí ho, že jeho rozhodnutie sklamalo ľudí

Predseda vlády SR Eduard Heger sa rozhodol necestovať na Ukrajinu po tom, ako mu to neodporučili bezpečnostné zložky Slovenska.

16.3.2022 (Webnoviny.sk) - Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) sa rozhodol necestovať na Ukrajinu po tom, ako mu to neodporučili bezpečnostné zložky Slovenska. V tejto súvislosti ho preto mrzí, ak to niektorých ľudí sklamalo.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Heger to povedal po stredajšom rokovaní vlády s tým, že ak by dostal opätovne takúto ponuku, zrejme by ju viac prehodnotil.

Čas už späť nevráti

„Túto ponuku som dostal od poľského premiéra Mateusza Morawieckeho, ktorý spomínanú pracovnú cestu na Ukrajinu inicioval. Informoval ma o nej vo štvrtok 10. marca na samite v Paríži a opätovne sme o tom spolu diskutovali v nedeľu 13. marca. Mrzí ma, že to niektorí ľudia berú ako sklamanie, čas už ale nevrátim späť. Opätovne zdôrazňujem, že Slovensko však naďalej má silný postoj voči Ukrajine," uviedol premiér.

Stretnutie lídrov v Kyjeve

Lídri Poľska, Česka a Slovinska sa v utorok 15. marca v Kyjeve stretli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Premiéri týchto troch krajín Mateusz Morawiecki, Petr Fiala a Janez Janša, ako aj poľský vicepremiér Jaroslaw Kaczyński na schôdzke vyjadrili podporu ukrajinskému ľudu.

Blokovali humanitárnu pomoc, zaťažili políciu, kritizuje Vášáryová cestu Fialy

Herečka a bývalá diplomatka Magda Vášáryová na sociálnych sieťach kritizovala zmysel utorkovej cesty delegácie premiérov Česka, Poľska a Slovinska na Ukrajinu. Prišli zaťažiť ukrajinské policajné sily, ktoré ich museli výnimočne chrániť, vytkla politikom.


Podľa Vašáryovej navyše vlak s delegáciou blokoval koľaje pre dodávky humanitárnej pomoci. „Priviezli aspoň potraviny?“ vyčítala politikom. Pritom podľa premiéra Petra Fialu delegácia počas návštevy prezentovala široký balík podpory pre Ukrajinu a jej občanov.


Opatrné a nejednotné reakcie znejú aj Bruselom. Zatiaľ čo činitelia Európskej únie i diplomati na jednej strane oceňujú snahu dať najavo podporu Ukrajine, na strane druhej je počuť kritika údajne neopatrného kroku podniknutého bez diskusie s ostatnými štátmi.

Vyjadrenie Vášáryovej kritizovali niektoré osobnosti. Bývalý minister financií Miroslav Kalousek napísal na Twitteri, že s jej vyjadrením zásadne nesúhlasí. "Správne gesto a na správnom mieste má v zahraničnej politike niekedy silu mnohých divízií," dodal. Podobne sa vyjadril aj novinár Ondřej Kudrna.

Slovenský premiér kvôli nebezpečenstvu nešiel

Petr Fiala, Mateusz Morawiecki a Janez Janša navštívili ostreľovanú Kyjev v utorok, kde sa stretli aj ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ukrajinským premiérom Denysom Šmyhalom. V delegácii bol tiež poľský vicepremiér Jaroslaw Kaczyński.


Pozvánku zúčastniť sa návštevy podľa Denníka N dostal aj slovenský premiér Eduard Heger, ktorý ale podľa tlačového odboru úradu vlády dal na radu bezpečnostných zložiek, ktoré mu cestu neodporúčali.


Slovenský premiér Eduard Heger vyjadril ľútosť, pokiaľ niekoho sklamal tým, že nešiel s kolegami na návštevu Ukrajiny. Heger v stredu povedal novinárom, že teraz by svoje rozhodnutie zrejme prehodnotil. Dodal, že ponuku pripojiť sa k spomínanej návšteve dostal od poľského premiéra Mateusza Morawieckého.

Čas už späť nevráti

„Túto ponuku som dostal od poľského premiéra Mateusza Morawieckeho, ktorý spomínanú pracovnú cestu na Ukrajinu inicioval. Informoval ma o nej vo štvrtok 10. marca na samite v Paríži a opätovne sme o tom spolu diskutovali v nedeľu 13. marca. Mrzí ma, že to niektorí ľudia berú ako sklamanie, čas už ale nevrátim späť. Opätovne zdôrazňujem, že Slovensko však naďalej má silný postoj voči Ukrajine,“ uviedol premiér.


Hegerovi cestu do vojnovej krajiny neodporúčali bezpečnostné služby. Aspoň tak to tvrdí tlačový odbor vlády.

Stretnutie lídrov v Kyjeve

Lídri Poľska, Česka a Slovinska sa v utorok 15. marca v Kyjeve stretli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Premiéri týchto troch krajín Mateusz Morawiecki, Petr Fiala a Janez Janša, ako aj poľský vicepremiér Jaroslaw Kaczyński na schôdzke vyjadrili podporu ukrajinskému ľudu.

„Je to jeho rozhodnutie a odporúčanie pána ministra obrany,“ reagovala na Hegerovu neúčasť podpredsedníčka vlády a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).


„Bezpečnosť pána premiéra je mimoriadne dôležitá,“ dodala s tým, že sú „dôležité gestá, ale aj konkrétne činy“. Za tie Remišová pokladá pomoc, ktorú Slovensko poskytuje vojnou zmietanej Ukrajine. Ona sama pozvánku na túto cestu nedostala.


„Nebudem to hodnotiť, keď sú premiéri bezpečne doma. Keby sa im niečo stalo, všetci by sme povedali, že to bola obrovská chyba,“ myslí si Remišová. Dodala, že zvažuje cestu na Ukrajinu, „ale v inej humanitárnej veci“. Jej rezort vraj chystá konkrétnu pomoc sirotincu na Ukrajine.


Invázia na Ukrajine už ukazuje svoje prvé negatívne dopady, analytik varuje pred výpadkami niektorých surovín z Ruska



Putin by mal skončiť za mrežami, tvrdí posledný žijúci prokurátor z Norimberského procesu


Putinovi nejde len o Doneck a Luhansk či Krym, podľa politológa nedokáže fyzicky kontrolovať získané oblasti Ukrajiny

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie