• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Haraus vybojoval v slalome bronz, Slováci získali na paralympiáde v Pekingu šesť medailí

Haraus vybojoval v slalome bronz, Slováci získali na paralympiáde v Pekingu šesť medailí

Slovenská výprava získala v Číne tri zlaté a tri bronzové medaily, všetky v paraalpskom lyžovaní.

13.3.2022 (Webnoviny.sk) - Spolu šesť medailí získali slovenskí športovci na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu, o všetky sa postarali reprezentanti v paraalpskom lyžovaní. Bilanciu v nedeľu uzavrel Miroslav Haraus, ktorý k bronzu v obrovskom slalome pridal rovnaký kov aj v slalome.

S navádzačom Marošom Hudíkom bol tretí aj po prvom kole slalomu, v druhom si udržal svoju pozíciu. Víťazom kategórie zrakovo znevýhodnených mužov sa stal obhajca prvenstva z Pjongčangu 2018 Talian Giacomo Bertagnolli, ktorý triumfoval s náskokom 28 stotín sekundy pred Rakúšanom Johanessom Aignerom, tretí Haraus na prvú priečku stratil v súčte 9,40 s.

Haraus považuje Peking za skvelú skúsenosť

"Peking bola skvelá skúsenosť. Nezameral som sa na počet medailí, ale najmä na svoje výkony. Viem totiž, že keď zo seba vydám maximum, dosiahnem kvalitné umiestnenie," zhodnotil Haraus po zisku svojej siedmej paralympijskej medaily, piatej bronzovej.

Mimoriadne dobre si počínal aj úplne nevidiaci Marek Kubačka (nav. Mária Zaťovičová), ktorý bol po prvej jazde siedmy a napokon ho klasifikovali na 6. pozícii. Smolu ma Jakub Krako (nav. Branislav Brozman) - po prvom kole mu patrila 5. pozícia, no druhú jazdu nedokončil po zaváhaní v dolnej časti trate.

France sa predstavil ako posledný Slovák

Medzi stojacimi mužmi obsadil Martin France solídnu 12. priečku a bol posledným zo Slovákov, ktorý sa predstavil na ZPH 2022. Práve France bude vlajkonosičom slovenskej výpravy na záverečnom ceremoniáli, ktorý sa uskutoční v nedeľu o 13.00 h SEČ.

Zo šiestich medailí pre slovenskú výpravu po dve získali Henrieta Farkašová, Alexandra Rexová a Miroslav Haraus. Najúspešnejšia slovenská paralympionička Farkašová brala zlato v zjazde a superkombinácii, iba 16-ročná debutantka na tomto fóre Rexová brala zlato v super G a bronz v slalome, Haraus bol okrem slalomu bronzový aj v obrovskom slalome. Okrem toho si slovenskí športovci pripísali viacero 4. miest vrátane hráčov v curlingu na vozíku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie