• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Gyimesi chce hlasovať za odvolanie Sulíka, Naď mu radí vrátiť sa do štandardných koľají (video)

Gyimesi chce hlasovať za odvolanie Sulíka, Naď mu radí vrátiť sa do štandardných koľají (video)

Jaroslav Naď tiež okrem iného uviedol, že pri odvolávaní Richarda Sulíka sa možno v koalícii nájde pár jedincov, ktorí preukážu „svoju pomýlenosť".

8.6.2022 (Webnoviny.sk) - Koaličný poslanec György Gyimesi (OĽaNO) by sa mal vrátiť do „štandardných koľají", kde sa nachádzal prvý rok fungovania vládnej koalície.

Po stredajšom rokovaní vlády to pre médiá povedal minister obrany a jeho stranícky kolega Jaroslav Naď. Reagoval tak na tvrdenie poslanca, že podporí v parlamente odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

„Vzhľadom na jeho kroky, ktoré realizuje posledné týždne, by ma to (hlasovanie za odvolanie Sulíka, pozn. SITA) neprekvapilo, ale opakovane tvrdím, že je dosť inteligentný, na to aby vedel, že toto je zásadné porušenie koaličnej zmluvy," skonštatoval Naď.

Doplnil, že je možné, že pri odvolávaní Sulíka sa v koalícii nájde pár jedincov, ktorí preukážu „svoju pomýlenosť", on osobne si však nemyslí, že by Sulíka odvolali.

Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie (video)


Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) na stredajšom rokovaní vlády vetovala návrh ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) na zvýšenie viacerých daní a následné zvýšenie platov učiteľov. Po zasadnutí kabinetu to potvrdil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

„Tento návrh dnes (8. júna pozn. redakcie) Igor Matovič predložil na vládu a my sme tento návrh vetovali," uviedol s tým, že sú pripravení baviť sa o zvýšení niektorých daní iba v prípade, ak iné dane klesnú. Šéf liberálov zároveň ocenil, že ich veto bolo rešpektované. Spájanie zvyšovania daní so zvyšovaním platov učiteľov označil za nekorektné. „My to vnímame ako vydieranie," zhodnotil.

Premiér Eduard Heger po rokovaní vlády skonštatoval, že si je vedomý rozpočtových potrieb, ktoré na Slovensku vyvstávajú v súvislosti s rastom platov učiteľov či zdravotníkov.

„Preto zvyšovanie daní považujem za veľmi legitímny nástroj," vyhlásil. Veto strany SaS podľa predsedu vlády rešpektovali a budú rešpektovať. „Myslím si, že uplatňovanie tohto veta je v rozpore s programovým vyhlásením vlády," uzavrel.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie