• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Gröhling sa obáva o školstvo, exministra vyrušili slová šéfa parlamentu o konzervatívnom nominantovi

Gröhling sa obáva o školstvo, exministra vyrušili slová šéfa parlamentu o konzervatívnom nominantovi

Podmienkou na post ministra školstva by nemalo byť jeho politické presvedčenie, ale to, ako mu záleží na vzdelaní detí. Bývalý minister školstva Branislav Gröhling (SaS) to uviedol v statuse na sociálnej sieti, ktorým reagoval na vyjadrenia predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina).

Konzervatívne orientovaný nástupca

O Kollárových vyjadreniach na Konzervatívnom samite v Bratislave, že na post ministra školstva presadzuje konzervatívne orientovaného odborníka, informoval Denník N.

Gröhling v súvislosti s tým vyjadril obavy obavy o školstvo a podotkol, že je zvláštne, aby bola prvá podmienka na ministra, aby bol konzervatívec a nie jeho vízie, reformy či vnímanie problémov v školstve.

Akútne problémy škôl

Trojkoalícia podľa neho dosiaľ ani netlačila na odchod Igora Matoviča (OĽaNO), ani nezaistila chod parlamentu a ani nenašla nového ministra školstva. Teraz to podľa Gröhlinga vyzerá tak, že špekulujú a vzájomne si blokujú kandidátov.


Školám však chýbajú prostriedky na energie a riešenie modernizačného dlhu sa nehýbe, rovnako ako investície z Plánu obnovy. Problémov v školstve je i reforma obsahu vzdelávania či ohodnotenie zamestnancov v školstve.

Školstvo by podľa bývalého ministra malo napredovať a nie lipnúť na onálepkovaní politického kandidáta. „Hlavne, že ich trápi, či neexistujúci minister bude konzervatívec,” zakončil Gröhling.


Školstvo by podľa bývalého ministra malo napredovať a nie lipnúť na onálepkovaní politického kandidáta. „Hlavne, že ich trápi, či neexistujúci minister bude konzervatívec,” zakončil Gröhling.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie