• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Green litovského majstra vôbec nepodceňuje a verí, že Slovan Bratislava už tentoraz postúpi zo skupiny

Green litovského majstra vôbec nepodceňuje a verí, že Slovan Bratislava už tentoraz postúpi zo skupiny

Anglický krídelník Andre Green strelil vlani štyri góly Slovana v F-skupine Európskej konferenčnej ligy.

7.9.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava začne vo štvrtok na Tehelnom poli (21.00 h) skupinovú časť Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 duelom proti litovskému FK Žalgiris Vilnius.

Anglický krídelník Andre Green nechce súpera podceniť, ale verí, že "belasí" s podporou fanúšikov zvládnu aj ďalšie zápasy H-skupiny a na druhý pokus postúpia do vyraďovacej časti EKL.

Litvu netreba podceňovať

Vlani z F-skupiny nepostúpili s ôsmimi bodmi. Trikrát sa v minulosti predstavili v skupine Európskej ligy, v ročníkoch 2011/2012, 2014/2015 a 2019/2020 zostali bez postupu.

"Ľudia si možno povedia, že Litva nie je až taká futbalová krajina, ale to vôbec nehrá úlohu. Vôbec si nemyslím, že to bude ľahké. Tieto tímy sú v skupine z nejakého dôvodu. Musíme byť veľmi koncentrovaní od prvej minúty. Som presvedčený, že pred domácim publikom dáme do toho všetko. Očakávam ťažký zápas, no urobíme všetko pre to, aby bol pre nás úspešný," uviedol 24-ročný Green na webe Slovana na margo Vilniusu, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Jakub Sylvestr.

Litovský majster vyradil v predkolách aj švédske Malmö, vlaňajšieho účastníka skupiny Ligy majstrov.

Belasí chcú tento rok dosiahnuť viac

Green strelil dva góly v zápasoch 3. kvalifikačného kola EL proti gréckemu Olympiakosu Pireus, vlani skóroval v skupine EKL štyrikrát.

Priznal, že domáce duely v pohárovej Európe sú preňho výnimočné a dúfa, že v tomto roku "belasí" dosiahnu viac: "Sme plní očakávaní. Spôsob, akým sme sa sem dostali, je dôkazom, že sme ako tím viac pokope než pred rokom a teda sme silnejší. Cítime obrovskú motiváciu. Tento rok chcem osobne a predovšetkým tímovo dosiahnuť ešte viac. Cítim sa silnejší a lepšie pripravený než pred rokom. Máme motiváciu prekonať náš bodový rekord z minulej sezóny a chceme bojovať o postup zo skupiny."

Proti Litovčanom ešte nikdy nehrali

Druhé stretnutie základnej H-skupiny odohrá Slovan 15. septembra o 18.45 h SELČ na pôde arménskeho Pjuniku Jerevan. V októbri Slovan nastúpi najprv vo Švajčiarsku na ihrisku FC Bazilej (6.10. o 21.00 h), odvetu proti rovnakému súperovi odohrá o týždeň neskôr o 18.45 h pred vlastnými fanúšikmi.

Nasledovať bude domáci zápas proti Jerevanu (27.10. o 21.00 h) a napokon 3. novembra o 18.45 h duel vo Vilniuse.


Žalgiris Vilnius sa už v minulosti v rámci pohárovej Európy predstavil na Slovensku. Bolo to v sezóne 1993/1994, keď v predkole Pohára víťazov pohárov natrafil na 1. FC Košice. Prehral však oba zápasy - vonku 1:2 a následne doma 0:1. Slovan Bratislava v kontinentálnych pohárových súťažiach proti súperovi z Litvy ešte nehral.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie