• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Grécki hasiči bojujú s viacerými lesnými požiarmi, na ostrove Lesbos museli evakuovať dovolenkárov (video)

Grécki hasiči bojujú s viacerými lesnými požiarmi, na ostrove Lesbos museli evakuovať dovolenkárov (video)

Najväčší požiar horí už tri dni v národnom lese Dadia v severovýchodnom Grécku neďaleko hranice s Tureckom.

23.7.2022 (Webnoviny.sk) - Grécki požiarnici v sobotu bojovali so štyrmi veľkými lesnými požiarmi naprieč celou krajinou. V sobotu ráno sa na ostrove Lesbos rozhorel požiar, ktorý primal úrady, aby vyzvali na evakuáciu.

Evakuácia dovolenkárov

Oheň sa totiž nebezpečne priblížil k letovisku, ktoré sa nachádza na juhu ostrova, pričom zhorel minimálne jeden dom. Miestna polícia popoludní uviedla, že z dvoch hotelov a 92 domov evakuovali viac ako 450 ľudí. Policajti však naďalej prechádzajú po okolí a hľadajú ľudí, ktorí odmietajú odísť.

Hovorca hasičov Yannis Artopoios novinárom povedal, že s ohňom bojuje 50 požiarnikov, 17 požiarnických áut, deväť hasičských lietadiel a jeden vrtuľník.

Do boja s ohňom nasadili stovky hasičov

Požiarna služba uviedla, že s ohňom tam bojuje 320 požiarnikov v 68 vozidlách, šesť špeciálnych lietadiel, deväť vrtuľníkov a mnoho dobrovoľníkov. Ďalších 200 drevorubačov prerezáva lesom protipožiarne chodníky.

"Dva veľké požiare v sobotu horeli aj v odľahlej horskej oblasti v regióne Západná Makedónia a na polostrove Peloponéz," uviedol Artopoios.

Vysoké riziko lesných požiarov

Európska únia poskytla tento rok gréckej lesnej službe 72 miliónov eur na pomoc pri udržiavaní lesov a ich klčovaní, aby sa zabránilo šíreniu požiarov.

Horúce, suché letá a silný vietor v Grécku spolu s dlhodobejšími účinkami klimatickej zmeny zvýšili celkové riziko lesných požiarov.

watch

Viac k téme: Evakuácia, Hasiči, Lesné požiare

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie