• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Glváč považuje hýčkanie Zsuzsovej za súkromnú vec, na médiá podal trestné oznámenie

Glváč považuje hýčkanie Zsuzsovej za súkromnú vec, na médiá podal trestné oznámenie

„Si božsky krásna a zaslúžiš si hýčkanie a opateru,” aj to mal napríklad Martin Glváč napísať Alene Zsuzsovej.

28.4.2020 (Webnoviny.sk) - Bývalý podpredseda parlamentu a exminister obrany Martin Glváč (Smer-SD) podal trestné oznámenie za články Sme a Denníka N o svojej komunikácii s Marianom Kočnerom a jeho volavkou Alenou Zsuzsovou Informuje o tom spravodajský portál sme.sk. „Si božsky krásna a zaslúžiš si hýčkanie a opateru,” mal Zsuzsovej napríklad napísať exminister obrany.

Právo verejnosti vedieť o obsahu

Glváč v trestnom oznámení, ktorého text má redakcia portálu k dispozícii, sa nesnaží spochybniť autenticitu svojej komunikácie s týmito dvoma osobami obžalovanými z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Spochybňuje však právo verejnosti vedieť o jej obsahu.

„Médiá vrátane denníka Sme naopak upozorňovali, že komunikácia nielen že ukazuje rozsah vplyvu Kočnera, ale zároveň odkrýva spôsob, akým zbieral špinu na vysokopostavených ľudí v štáte. Aj samotná Zsuzsová písala Kočnerovi, že má na Glváča dostatok materiálu na to, aby ho mohla vydierať,“ približuje portál.

Polícia začala s výsluchmi

Glváč oznámenie podal priamo do rúk generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára tesne pred voľbami. V týchto dňoch polícia začala s výsluchmi predstaviteľov jednotlivých redakcií.

Novinárov sa týka paragraf o porušení listového tajomstva, za ktoré hrozia maximálne dva roky za mrežami. Glváč v ňom spomína aj medzinárodnú sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP.org), ktorá túto komunikáciu získala zo spisu k vražde a sprístupnila slovenským médiám.

Okrem novinárov, ktorí články pripravovali, chce Glváč aj stíhanie osôb, ktoré mali prístup do spisu, teda vyšetrovateľov, advokátov či prokurátorov. Pri narábaní s touto súkromnou komunikáciou podľa neho mohli zneužiť svoje právomoci. Glváč mal v pondelok 27. apríla vypnutý telefón a na otázky Sme poslané cez SMS nereagoval.

Viac k téme: generálny prokurátor, podpredseda strany Smer-SD, trestné oznámenie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie