• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Francúzsko začína uvoľňovať opatrenia na hraniciach, námatkové kontroly nahradia tie hraničné

Francúzsko začína uvoľňovať opatrenia na hraniciach, námatkové kontroly nahradia tie hraničné

Od pondelka ruší napríklad hraničné kontroly.

24.5.2020 (Webnoviny.sk) - Francúzsko uvoľňuje svoje opatrenia na hraniciach, ktoré zaviedlo pre pandémiu nového koronavírusu.

Od pondelka ruší hraničné kontroly, ktoré tam boli od marca, a namiesto nich zavádza námatkové kontroly na viacerých miestach, uvádza sa v stanovisku vlády.

Tiež rozširuje kategórie ľudí z iných štátov schengenského priestoru, ktorí môžu prísť do krajiny, vrátane migrujúcich pracovníkov a osôb prichádzajúcich z rodinných dôvodov.

Prichádzajúce osoby pôjdu do karantény

Keďže Veľká Británia a Španielsko vyžadujú od prichádzajúcich osôb z iných častí Európy, aby absolvovali karanténu, Francúzsko sa rozhodlo pre rovnaký krok v prípade ich občanov.

Francúzska vláda uviedla, že to bude dobrovoľná 14-dňová karanténa založená na reciprocite za opatrenia, ktoré Spojené kráľovstvo a Španielsko prijali "nekoordinovaným" spôsobom.

Zákaz vstupu pre ľudí mimo Európy

Cestujúci z krajín mimo Európu majú naďalej zákaz vstupu prinajmenšom do 15. júna. Výnimkou sú len francúzski občania.

Všetci ľudia, čo cestujú do Francúzska musia vyplniť formulár, v ktorom odôvodňujú svoju cestu, a predložiť podpísaný dokument s vyhlásením, že nemajú príznaky ochorenia COVID-19.

Francúzsko podľa tamojšej vlády spolupracuje s ostatnými európskymi krajinami na štandardných celoeurópskych pravidlách cestovania.

Viac k téme: COVID-19, hraničné kontroly, karanténa, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Francúzsku

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie