• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Francúzi zvolali dve stovky protestov proti zdravotným certifikátom

Francúzi zvolali dve stovky protestov proti zdravotným certifikátom

Účasť bola nižšia ako počas predošlých víkendov.

29.8.2021 (Webnoviny.sk) - Vo Francúzsku už po siedmu sobotu ľudia protestovali proti zdravotným certifikátom i očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. V krajine na sobotu zvolali zhruba 200 protestov, z toho štyri v Paríži. Účasť však bola nižšia ako počas predošlých víkendov.

Viac o téme: Koronavírus

Na protesty v sobotu podľa agentúry AP prišli ľudia z rôznych spoločenských tried i vekových kategórií. Boli medzi nimi i pracovníci v zdravotníctve, ktorí sa musia do polovice septembra nechať zaočkovať.

Francúzske médiá s odvolaním sa na ministerstvo vnútra informovali, že po celom Francúzsku protestovalo menej ako 158 580 ľudí. Pred týždňom to pre porovnanie bolo 175 500.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Zdravotné certifikáty, ktoré ukazujú, že ich držitelia sú plne očkovaní, zotavili sa z COVID-19 alebo mali nedávno negatívny test, sú potrebné pre vstup do reštaurácií, múzeí, športových arén a ďalších zariadení. Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že väčšina Francúzov ich podporuje.

Zdravotnícke úrady v sobotu informovali, že najmenej jednu dávku vakcíny proti koronavírusu dostalo takmer 72 percent francúzskych obyvateľov. Plne zaočkovaných je 64,5 percenta populácie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie