• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Forenzní experti identifikovali obete požiaru nemocnice v Tetove, jeho príčiny sa vyšetrujú

Forenzní experti identifikovali obete požiaru nemocnice v Tetove, jeho príčiny sa vyšetrujú

V Severnom Macedónsku za posledný rok vzniklo 19 poľných nemocníc, aby pomohli s nárastom hospitalizácií pacientov s COVID-19.

10.9.2021 (Webnoviny.sk) - Forenzní experti identifikovali 14 obetí požiaru poľnej nemocnice pre pacientov s ochorením COVID-19 v Severnom Macedónsku. Boli medzi nimi dvanásti pacienti a dvaja príbuzní na návšteve, z toho osem žien a šesť mužov vo veku 28 - 78 rokov.

Požiar v zariadení v meste Tetovo vypukol v stredu večer a zničil ho v priebehu pár minút. Dvanásť ľudí tiež pri ňom utrpelo zranenia.

Pomôžu aj zahraniční experti

Predpokladá sa, že oheň vypukol náhodne, stále je však predmetom vyšetrovania. Podľa svedkov a tamojších funkcionárov mu predchádzal výbuch.

Prokurátori z Tetova a hlavného mesta Skopje zoskupujú videomateriál z nemocnice a jej okolia a najali si aj odborníka na elektrotechniku, aby pomohol určiť, ako požiar vypukol.

Tiež nariadili konfiškáciu všetkých dokumentov týkajúcich sa stavby zariadenia. Úrady tiež vypočuli zdravotníkov a svedkov.

Severné Macedónsko oznámilo, že prijíma ponuku ďalších spojencov v Severoatlantickej aliancii (NATO), že pošlú požiarnych odborníkov. Vláda oznámila, že vyšetrovanie podporí aj tím z nemeckej spolkovej polície.

Krajina drží trojdňový smútok

Prezident Stevo Pendarovski informoval, že vyšetrovanie dokončia do piatich dní a zatiaľ všetko naznačuje tomu, že požiar nevznikol úmyselne.

Od štvrtka v krajine platí trojdňový smútok.

V Severnom Macedónsku za posledný rok vzniklo 19 poľných nemocníc, financovaných z pôžičky od Svetovej banky, aby pomohli tamojším nemocniciam s nárastom hospitalizácií pacientov s COVID-19.

Minister zdravotníctva Venko Filipče uviedol, že všetkých 19 zariadení postavili podľa špecifikácií a štandardov, ktoré Svetová banka stanovila ako podmienku pôžičky.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie