• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Firmy môžu požiadať o povolenie na vývoz ropných produktov na Ukrajinu, musia však spĺňať podmienku

Firmy môžu požiadať o povolenie na vývoz ropných produktov na Ukrajinu, musia však spĺňať podmienku

Na základe nariadenia Rady EÚ z decembra minulého roka, ktorým sa mení nariadenie o reštriktívnych opatreniach s ohľadom na konanie Ruska

Slovenské firmy, ktoré majú záujem o vývoz ropných produktov na Ukrajinu, môžu požiadať Ministerstvo hospodárstva SR o povolenie.

„Podmienkou pre vydanie takéhoto povolenia je podanie žiadosti, podľa vzoru zverejneného na webovom sídle ministerstva hospodárstva. Podanie žiadosti je možné elektronicky cez ústredný portál verejnej správy,“ informovala hovorkyňa ministra hospodárstva Mária Pavlusík.

Súčasťou žiadosti je aj vyhlásenie

Rezort hospodárstva upozorňuje, že súčasťou žiadosti je aj čestné vyhlásenie, že predmetné ropné výrobky sú určené na výlučné použitie na Ukrajine a cieľom takéhoto predaja alebo vývozu nie je obchádzanie zákazov.

Vývoz určitých druhov ropných výrobkov

Na základe nariadenia Rady EÚ z decembra minulého roka, ktorým sa mení nariadenie o reštriktívnych opatreniach s ohľadom na konanie Ruska, ktorým destabilizuje situáciu na Ukrajine, môžu príslušné orgány Slovenska a Maďarska povoliť predaj, dodávku, presun alebo vývoz určitých druhov ropných výrobkov na Ukrajinu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie