• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Film Vpred: Existuje vo svete ešte kúzlo a mágia? Do kín mieri nový animák od Pixaru (foto+video)

Film Vpred: Existuje vo svete ešte kúzlo a mágia? Do kín mieri nový animák od Pixaru (foto+video)

O hudbu sa postarali bratia Dannaovci, ktorí už spolu aj osve vytvorili desiatky skladieb pre filmový priemysel.

V súčasnom svete by sme mohli pomenovať slovo zázrak všetko, čo si veda nevie vysvetliť.

V tom rozprávkovom stoja za nevysvetliteľnými javmi určite čarovné a magické veci či bytosti.

Avšak medzi elfami je mágia na dennom poriadku. Ak, samozrejme, viete čarovať.

Obsah

Bratia Ian a Barley Lightfootovci sú dvaja elfskí tínedžeri, ktorí vyrastajú vo svete ľudí a zázračný je len moment, keď počujú hlas svojho otca zo starej magnetofónovej pásky. Keď obaja dosiahnu 16 rokov, matka im podaruje vzácny dar, ktorý im zanechal ich otec. Súčasťou čarovnej palice je aj zaklínadlo, ktoré dokáže privolať ich otca medzi živých na 24 hodín.


Starší Barley však vyprovokuje mladšieho Iana, aby vyslovil čarovné zaklínadlo a obaja mohli spoznať svojho otca. Avšak pri magickom úkone sa niečo stane a z otca sa dostavili len nohy, ktoré nevedia, kam chodia.


Ian a Barley sa tak musia vydať na dobrodružnú cestu, aby spoznali svoje magické schopnosti a mohli svojmu otcovi pričarovať aj druhú polovicu tela.

Trailer k filmu


Réžia a scenár

Za dynamickým a farebným animákom od Pixaru stojí hlavne režisér Dan Scalon, pre ktorého patrí snímka Vpred k jeho štvrtému režijnému počinu.


Svoje schopnosti zlepšoval aj pri filmových projektoch ako Monster University (2013), Tracy (2009), na ktorých sa podieľal nielen ako režisér, ale aj scenárista. Jeho meno žiari aj pri úspešných projektoch Pixaru ako Toy Story 4 (2019), Coco (2017) alebo Brave (2012).


S textom filmu Vpred mu pomohli aj scenáristi Jason Headley a Keith Bunin.



Hudba a kamera

Scalonovým filmovým okom kamery sa stali skúsení Sharon Calahan a Adam Habib, ktorí už spolupracovali na inom animáku Autá 2 (2011). Calahanovo meno sa objavilo aj pri takých projektoch ako Život chrobáka (1998) alebo Dobrý dinosaurus (2015). Habib má zase skúsenosti z prípravy filmov Hľadá sa Dory (2016) alebo Rodinky výnimočných 2 (2018).


O hudbu sa postarali bratia Dannaovci, ktorí už spolu aj osve vytvorili desiatky skladieb pre filmový priemysel. Z času na čas sa stretnú aj na rovnakom projekte a jedným takým bol aj Rodina Addamsovcov (2019).

Herci

Ak by ste si chceli animovaný film pozrieť v jeho originálnom znení, v hlavných úlohách by ste počuli hlas Toma Hollanda v postave Iana Lightfoota a Chrisa Pratta, ktorý dal svoj hlas staršiemu bratovi Barleymu.

Premiéra

Animovaná rozprávka Vpred vstúpi so slovenských kín už 5. marca 2020. Informácie pochádzajú zo CinemArt SK a zo stránky imdb.com


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie