• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Fico varuje pred nepokojmi a odporúča vláde dať každej domácnosti 1500 eur

Fico varuje pred nepokojmi a odporúča vláde dať každej domácnosti 1500 eur

Finančné prostriedky na takúto pomoc ľudom by opozičná strana našla v osobitnom zdanení monopolov a v obnovení bankového odvodu.

19.4.2022 (Webnoviny.sk) - Vláda by podľa strany Smer-SD mala do každej domácnosti na Slovensku dať 1 500 eur ako kompenzáciu za zdražovanie.

Bankový odvod

Strana Smer-SD o tom informovala v tlačovej správe. „Podporíme v národnej rade, ak príde akýkoľvek návrh na osobitné zdanenie monopolov," uviedol predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Vládu tiež žiada, aby sa okamžite vrátila k myšlienke zavedenia bankového odvodu. Bankový odvodov podľa Fica prinášal do štátneho rozpočtu okolo 300 miliónov ročne.

Sociálne nepokoje

Osobitné zdanenie monopolov a obnovenie bankového odvodu by podľa Fica prinieslo jednu miliardu eur.

„Ak vynásobíte počet domácností, ktorých je okolo 1,3 milióna a do každej domácnosti by ste dali 1 500 eur na zvládnutie zdražovania, tak stále sa dostávame na sumu, ktorá je nižšia, ako to, čo táto vláda posiela na Ukrajinu,“ povedal Fico.

Predseda Smeru-SD ponúkol vláde podporu legislatívnych návrhov, ktorými by sa osobitne zdanili monopoly a obnovil sa bankový odvod, v zrýchlenom legislatívnom konaní.


„Pokiaľ sa však vláda opäť rozhodne ignorovať občanov a príde s ďalším smiešnym riešením, sociálne nepokoje sa stanú bežnou súčasťou politického života," varuje Fico.

Smer-SD podá návrh na odvolanie Hegerovej vlády, darovaním systému S-300 vážne ohrozila Slovensko a mier

Opozičná strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) podá v najbližších dňoch návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolanie vlády z dôvodu darovania systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine.

Pre agentúru SITA to povedal hovorca strany Ján Mažgút. Podľa neho sú otvorení možnosti, aby podpisy na zvolanie schôdze pridali aj ostatné opozičné strany. K zvolaniu schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov.

Schôdza sa musí uskutočniť

Pri odvolávaní vlády alebo jej člena sa schôdza musí uskutočniť. V tomto prípade neplatí, že ak poslanecké plénum program schôdze neschváli, tak sa schôdza neuskutoční.

Je pravdepodobné, že by sa odvolávanie kabinetu premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) mohlo uskutočniť počas riadnej schôdze, ktorá sa začína na budúci týždeň 26. apríla.

Vláda vážne ohrozila mier

Opozičný Smer-SD 8. apríla avizoval, že podá návrh na odvolanie vlády. Napokon tak neurobil, zrejme pre blížiace sa veľkonočné sviatky.

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha tvrdil, že situácia nebola tak vážna od vzniku SR v roku 1993 a mier nikto tak vážne neohrozil ako vláda premiéra Hegera, keď darovala systém S-300 bez adekvátnej náhrady.


Heger označil Putina za krutú bytosť, Ficovi a Pellegrinimu by zorganizoval cestu na Ukrajinu


Štvorčlenná rodina zaplatí za jedlo a energie mesačne navyše zhruba 50 eur, vypočítala prezidentka Čaputová



Invázia na Ukrajine už ukazuje svoje prvé negatívne dopady, analytik varuje pred výpadkami niektorých surovín z Ruska


Väčšina Slovákov je solidárna s Ukrajincami, pomoci sa nedočkajú od antivaxerov a sociálne slabších ľudí


Príspevok pre azylantov sa zvýši na trojnásobok životného minima, štát im na štart poskytne viac ako 650 eur


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie